Araba alacağım, corsa 70 hp mi iyi i20 85 hp mi?

Arabadan anlayan arkadaşlarıma son araba sorum gelen yorumlardan sonra peugeot u elemiş bulundum. Şimdi bu iki araç arasında kaldım. Araçlar manuel olacak sıkıntım şudur kullanacağım yer çok yokuş (çooook) bu iki araç da 1.2 motor yalnız corsa 70hp i20 85hp. Bu rakamlar yokuşta nasıl etkiler? Araçların ikisi de sıfır aşşağı yukarı aynı fiyattalar bilen arkadaşlarım yorumlarsa sevinirm hangi araç tercih edilmeli ve neden?

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
56
56 CEVAP

70 hp araba olmaz.

K

Valla hocam yapmışlar olmuş. Adı da doblo safeline. 1300 cc, 70 beygir. Dizel. Geçen sene yazın istanbul muğla yolunda 23 24 kuruş bandında yakmıştı.

Erdem Külcü 6 yıl

70 beygir dizel motorun yakıtı hesaplı olurda performansı ne olur hocam?

Kadir Gülüncehan 6 yıl

Şöyle söyleyeyim, kullanan insan babam, 50 yaşında. Aracın ortalama hızı, trafiğe göre değişmekle birlikte 100 civarında. Ama başında 160 165 civarında kadar geliyor ama güven vermiyor.

Erdem Külcü 6 yıl

Kadir Gülüncehan piyasadaki bir çok aile tipi arabalar 60-80 hp arasında neden olmasın trafikte çoğunluklar bile

Yiğithan Çiçekdağı 6 yıl

Yiğithan Çiçekdağı hocam aile arabası ortalama 4 kişi alsa birde motor 70 hp ise o araba ne kadar performans arabası tartışılır. Şuan ben 130 hp araba kullanmama rağmen performansı düşük geliyor.

Kadir Gülüncehan 6 yıl

Erdem Külcü kanımca bir araba en az 200 görmeli hocam

Kadir Gülüncehan 6 yıl

Kadir Gülüncehan orası öyle tabi ki ama maalesef piyasa düşük hp dolu

Yiğithan Çiçekdağı 6 yıl

Kadir Gülüncehan aracı tercih ederken babamın önceliği bagaj oldu. Zamanında bu ötv indirimi sırasında aldık arabayı ve 1.5 veya benzeri güçteki motorları olan araçları ancak temmuz sonu teslim ediyorlardı ve bu da ötv indirimindan faydalanamamak demekti. Böyle bir yol izlendi. Eldeki ürün en kaliteli üründür diyip böyle devam ediyoruz biz de.

Erdem Külcü 6 yıl

Erdem Külcü Dediğin gibi en iyi araba elindeki arabadır. Ancak bagaj doldurma kapasitesinin çokluğunu dikkate alıp, düşük hp yi gözardı etmek çelişkili.

Kadir Gülüncehan 6 yıl

Kadir Gülüncehan Esnaf değil, memur. Sebebi de memlekette akrabanın bol olması, hepsinin eli boş gidilmez diyip ne varsa doldurması. Tatile giderken de o zamanlar kardeşimin küçük olması ve bagajın bol olması etkendi.

Erdem Külcü 6 yıl

Bence arabanın 200 km hızı geçmesinden daha önemli şey virajlarda 160 km hıza kadar verebildiği güvendir

Can Akbıyık 6 yıl