Arabalara saldıran köpekler için ne yapabilirim?

Birazcık bıçak sırtı olay o yüzden tedirginim yazmakta ama bir çözüm bulmak da lazım.
Apartmanın arkasındaki garaj yerine (açık) köpekler gelip arabalara saldırıyor
10 gün önce bizimkine saldırdılar sonraki günler iki arabaya daha saldırılar.
Ne yapılabilir içinde ölüm olmayan nasıl bir çözüm bulunabilir

com-zg1g8o3me9o1pjrvtqwf.jpg
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
34
34 CEVAP

Daha önce üzerine süren siyah arabaya tepkimedir bu. Çeteleştikçe düşman bellerler. Aç kalmaları da tetikler. Arabanın cevresine mama koy, onlara zarar vermek istemediğini anlasınlar.

M

Bravo işte bu, hayvanlar sizden ona bir zarar gelmiyeceğini anladıklarında kuzu, zarar gelebileceği şüphelendiklerinde ise canavar kesilirler. Onlara muhabbetle davranalım bize havlasalar saldırsalar bile ıslık çalalım, konuşalım, çömelelim. Göreceksiniz hemen sakinleşecektirler. Teşekkürler Melisa hanım.

Nüvit Hakabakan 6 yıl

Farklı model ve renkteki diğer arabalara da saldırdılar ama

Ahmet Heaven 6 yıl

Siz önce bi mama koymayı deneyin, değişirler. Oldu da durum değişmedi, tekrar yazarsınız başka çareler öneririz

Nazlı Züleyha 6 yıl

Ahmet Heaven her yerde köpekler mevcut, arabalar ile problemleri olsa sürekli bu olaylar duyulur. Mutlaka semtinizde hayvanları rahatsız eden iten kakan kişiler olmalı, araba ile korkutanlarda tabi. Onlarda tepki koyuyorlar dediğim gibi. Kesinlikle iyilik ile yaklaşarak mama ile değer verdiğinizi göstererek ilerleyin. Belediyeye vs haber vermeyin. Toplanan köpekler ya çuvallar ile bağlanıp havasızlıktan öldürülerek bir yerlere atılıyor ya da şanslılarsa dağ başına ölmeden atılıp açlıktan ölüyor.

Melisa Abdullahoğlu 6 yıl

Ben de belediyeye haber vermemekten yanayim da çoktan aradılar bile. Mahalleli biraz kızgın çünkü yakın zamanda parkta yaşlı bir adama da saldırırlar çünkü.

Ahmet Heaven 6 yıl

Ahmet Heaven o halde keşke insanların da böyle kolay şikayet edildiği bir yer olsa da etsek. Biraz maddi hasar, bir yaşlı amca derken insanlık boyutunu kullanmayan, onlara sevgi vermeyen, derdini anlamayan mahallelini kınıyorum. Yok yok mücadele ettikçe olmuyor, öğretemedik insanlara belediye bir köpeğe el atarsa o köpek ölüyor işte. Neyse, daha fazla sorun kalmamış bence kapatın postu, birkaç gün içinde ya zehirlenir köpekler zaten ya toplanıp atılır. Haydi geçmiş olsun

Melisa Abdullahoğlu 6 yıl

Belediyeyi epey zaman önce aradılar, dediğiniz gibi bir şey yapmadılar - iyi ki yapmadılar- Mahalleliyi kinamakta haklı olabilirsiniz kendinize göre de o insanları da anlamak gerekiyor, belli ki çözüm arıyorlar. Şahsen ben kendi sokağımda gece vakti güveniyorum ya da geçerken tedirgin oluyorum. Bir kaç gün önce sokağın ortasında bana doğru havlayan 6-7 tane köpek vardı belki saldırmayacaklardi (saldiradabilirler çünkü yaptılar ) ama gene de insan korkuyor. Arabalara verdikleri hasar neyse de keşke insanlara saldırmasalar

Ahmet Heaven 6 yıl

Ahmet Heaven keşke saldırmasalar. Her yer köpek. Şimdi bu hayvanlar herkese saldırıyor olsa inanın hak veririm ama sadece belli bir yerde böyle olaylar olunca bizde hayvanlar ile içiçe olup yapılarını bilince otomatik olarak insan suçluyoruz. O semtte onları üzen biri olmasa onlarda sizi üzmez. Umarım karşılıklı en az hasarlı şekilde çözülür sorununuz. Unutmayın gerçekten dibinize kadar gelir havlar kaçırır ama kolayına ısırmazlar. Korkmayın. Bağırın. Çok geçmiş olsun tekrar.

Melisa Abdullahoğlu 6 yıl

Tek oldukları zaman korkmuyorum bir şekilde yanından geçiliyor da kalabalık olunca "çete" gibi oluyorlar ve gerçekten ürkütücü gece vakti 6-7 köpeğin size doğru havlaması. Neyse umarım kimse zarar görmeden çözülur umarım. Belediyeler hakkında duyduğum şey de şu, birbirleri ile inatlaşma haline girmişler. Barınaklarda yer olmadığı için toplayıp başka belediyelere bırakıyorlarmış, ne kadar doğru bilmiyorum ama mantıklı geldi. Çünkü ilk kez bu sene bu kadar çok köpek var mahallede.

Ahmet Heaven 6 yıl

Ahmet bey, mahallenizde kötü insanlar oturuyor. Kötü insanların çok olduğu yerlerde hayvanlarda bu tarz agresid davranışlar görmeniz normal. Bizler bizi hiç tanımayan 250-300 sokak köpeğinin arasına girince bile saldırıya uğramıyoruz. Geçen eşimle gece yürüyüş yapıyorduk 5-6 köpek havlayarak bize doğru koştu "ne havlıyon sıpa" vb tarzda konuşup sevgi gösterince tek yaptıkları kuyruk sallamak. Ben ne yaşlılar gördüm vana köpek saldırdı diyen, ama öncesine bakıyorsunuz köpeklere sürekli taş atan, bastonla kovalayan biri çıktı. Tabiiki saldıracak, kim kendisine kötü davranan birine iyi davranır? Yapmıyor demeyin siz görmeden kim bilir neler o hayvanlara.

Nazlı Züleyha 6 yıl

Yani size havlayarak koşan köpek sürüsü görürseniz yere çökün ve sevgi gösterin, saldırmazlar.

Nazlı Züleyha 6 yıl

İnsan o kadar soğukkanlı olamıyor maalesef duran arabaya saldidip kaportasini aşağı indiren insana da saldırır gibi geliyor, belki saldırmaz ama saldiradabilir anlatabiliyor muyum bilemedim gece sokağımda "acaba köpek saldırır mı" korkusu olmadan yürümek istiyorum. Vahşi bir mahallede yaşamıyoruz bu arada geneli sakin aklı başında insanlar. Yiyecek konusunda da sıkıntı çekiyorlar bence, 2 tane kasap var sokakta bıraktıkları etler, kemikler oluyor. Ne zaman görsem oradan bir şeyler yiyorlar.

Ahmet Heaven 6 yıl

Çocuğunu emanet ettiği insanlar çocuğuna tecavüz edip öldürüyor insanların. Hiçbir katil, hiçbir tecavüzcü kendini belli etmez. Doğdum doğalı hayvanlarla yaşıyorum ve biröok sokak hayvanı ile muhatap oldum, köpek psikologlarıyla röportaj yaptım (iş gereği), o yüzdn size net bir şekilde söylüyorum, şiddet görmeyen hayvanlar agresif davranmazlar. O canlar şiddet görmüş veyahut hala görüyor. Ve hayvanlar iyi kalpli insanları hisseder saldırmaz. Zaten belediye aranmış, hepsi öldürülecek onların, yani aslında kurtuldunuz boşa konuşuyoruz

Nazlı Züleyha 6 yıl

Belediyeyi önceden aradılar, yukarıya yazdım bir şey yapmıyor onlar. Barınaklarda yer yokmuş, toplayıp farklı belediyelere bırakıyorlarmış. -baskasindan duydum bunu doğruluğu yanlış olabilir -

Ahmet Heaven 6 yıl

Mış işte... Biz görüyoruz malesef, siz duyuyorsunuz o yüzden biz bu kadar net konuşuyoruz. Belediyelerin gelen şikayetleri, soruları bertaraf etmekte üstüne yoktur malesef.

Nazlı Züleyha 6 yıl

işte herkes mış diye konuşabiliyor, birilerinin onlara kötü davrandığı için saldırıyor olmaları da bir varsayım. Hiçbir canlı zarar görmesin elbette, o yüzden belediyeyi aramak aklıma bile gelmedi benim, kötü davranıldığını duymuştum çünkü. Çözüm de bu değil ama, sokakta "başıboş" şekilde üreyip bir anda nüfusları ikiye katlanabiliyor sokaklar onlar için pek uygun da değil. Kimisine araba çarpıyor kimisi sağlıksız koşullardan dolayı hastalanıyor. O yüzden makul bir çözüm bulunmasından yanayım. Sizin öneriniz "size havladıklarında çömelin, sakin durun" dediğim gibi gece vakti 6-7 köpek saldırgan şekilde size doğru havlayınca soğukkanlı olunamıyor, herkesin canı kıymetli haliyle benimki de öyle, hadi beni geçtim bebekler, çocuklar var -daha önce çocuğa saldıran köpek haberleri de duyuldu- Neyse sağlıklı bir çözüm bulunamayacak muhtemelen, keşke daha farklı şartlar olsaydı.

Ahmet Heaven 6 yıl

Ahmet bey mahallenizde kötü enerjili insanlar var ve köpekler de bunu sezinliyor davranışları bu yönlere evrilmiş kötü enerjilerinizden arının meditasyon yapın

Sencer Kökçü 6 yıl

İşte biz mış diye konuşmuyoruz, gördüklerimizi anlatıyoruz. Çovuklara saldıran köpek haberlerine gelince çocuklatı masum görmeyin. O çocuklar tarafından gözleri oyulan yavru kedi ve köpekler, çivili sopalarla dövülen kedi ve köpekler, ayağına taş bağlanıp kuyuya atılıp öldürülen köpekler, karnı deşilen hamile hayvanlar var. Ve emin olun bunlar inaana saldıran hayvan haberlerinden daha fazla ve hayvana işkence yapan çocukların hepsi geleceğin seri katil adayı. Çünkü seri katiller çocukken hayvana işkence ile başlıyor işine. Bir hayvan durup duruken saldırmaz, tehdit görürse saldırır. Mış demiyorum bakın gördük yaşadık bunların hepsini. O yüzden hep net konuşuyoruz. Sokaklarda tehlikeli evet ama bu hayvanlar barınaklarda öldürülüyor, ormanda açlıktan ölüyor, parklarda istenmiyor, sokaklarda istenmiyor, sitelerde istenmiyor, nerede yaşayacaklar? Emin olun kötü insanlar olmasa, hayvanlar işkence ve şiddet görmese kimseye saldırmazlar. Çözüm insanın ehlileştirilmesi aslında ama suçlu hep hayvanlar oluyor malesef.

Nazlı Züleyha 6 yıl

Belediyeler başka bir ilçe sınırına değil ölmeleri daha kolay olan orman içlerine bırakıyorlar arabaya hırslandıkları için saldırıyorlar eğer onlar görürken kenarlara mama koyabilirseniz emin olun onlar için birşey yaptığınızı görürlerse degiseceklerdir

Zeynep Eripek 6 yıl

ya duyarlılığınızı anlıyorum da onlar bir şey yapmaz olayı çok doğru gelmiyor bana. Bizzat şahit olduğum olaylar var sineğe bile zarar vermeyip saldırıya uğrayan insanlar. Olay farklı boyuta kaymasın ben de istemiyorum bunu, bakış açısı çözüm odaklı gelmiyor ama üzgünüm. http://www.cumhuriyet.com.tr/video/video/722618/Kucuk_cocuga_6_kopek_saldirdi__annesi_boyle_kurtardi.html

Ahmet Heaven 6 yıl

Verdiğiniz örnekte çocuk hayvanlara taş atar gibi yapıyor ve kuyruk sallıyorlar. Saldırmıyorlar. Oyun oynuyorlar. 5-6 köpek gerçekten saldırsaydı o çocuktan eser kalmazdı. Köpeklerin dişleri kemik kıracak kuvvette. Gerçek bir kçpek saldırıaından heleki bu kadar kalabalık köpek sürüsünden sağ çıkamaz kimse. Korkmanızı anlıyorum bu da hayvanların davranış şekillerini bilmememnizden kaynaklanıyor. Saldıran köpek kuyruk sallamaz ve emin olun kimse de kurtaramaz. Boşa konuşmuyoruz biz, hepsi tecrübe.

Nazlı Züleyha 6 yıl

Köpeklerin havlayarak koşmasını bile saldırı olarak değerlendiren insanlar var, lütfen...

Nazlı Züleyha 6 yıl

Haberin içeriğini okumadın mı ki? 5 yaşındaki çocuktan bahsediyoruz burada. Köpekler öldürmek için saldırmamiş olabilir haklı da olabilirsin ama sevgi gösterisinde bulunmadiklari da aşikar

Ahmet Heaven 6 yıl

Sevgi gösteriyorlar aslında Aralarına almışlar oyun oynuyorlar. Ama köpek oyunu olduğu için insan yavruauna göre sert olduğu için saldırı olarak değerlendiriliyor.

Nazlı Züleyha 6 yıl

Bakın saç çekiştirmek, kıyafet çekiştirmek vs bu köpeğin oyun şeklidir, saldırma şekli değildir. Benim köpeklerim de benle oynarken bemi düşürüp saçımı kıyafetimi çekiştirir. Bilmeyen biri için bunu saldırı olarak değerlendirmeaini anlayabiliyorum ama saldırmadığını da söylemezsek bize yakışmaz.

Nazlı Züleyha 6 yıl

Yahu ameliyata alınmış bilmem kaç dikiş atılmış, hala içeriği okumadığinizi düşünüyorum

Ahmet Heaven 6 yıl

Yalniz videodaki kopekler gercekten saldiriyor kopekler bu pozisyonda da kuyruk sallarlar sadece mutlu olduklarinda degil. Ama saldirmakta kesinlikle haklilar (iyi yapmislar demiyorum ) çünkü cocuk direkt alanlarina giriyor ve kopekler alan korurlar. Ahmet sen de yolda yürürken kopek havlasa bile sana kossa bile onu hic sallamadan yurumene devam et. Pesini biraktigini göreceksin

Zeynep Hezer 6 yıl

Anlaşamayacağız Nasıl olsa ben ne yazsam hala saldırmış olacaklar çünkü köpekler aizin gözünüzde saldırgan hayvanlar, bunu yenemezsiniz. Benim de ders çalışmam lazım daha fazla köpek psikologluğu yapmacağım vaktim dar. Internet elinizin altında araştırabilirsiniz, benden bu kadar

Nazlı Züleyha 6 yıl

Ya hayvanları koruyun, sevin. Ama şöyle saçma sapan at gözlükleriyle de yaklaşmayın olaya. Küçücük çocuğun kafası, sırtı açılmış, ameliyata alınmış, dikişler atılmış. Bu da hala diyor ki sevgi gösterisi. Bazen öyle tipler görüyorum ki şurda, hayvan hakları savunucusuyum diye salak salak şeyleri savunuyorlar. 5-6 tane köpek çocuğu ameliyatlık etmiş işte daha bunun neyini savunuyorsun ki? Saldırmakta haklılar diyor bir de. İyi sizin çocuğunuzun da başına gelirse, alanlarını korudular saldırmakta haklı falan filan dersin.. Almazsın önlemini.

Murat Susu 6 yıl

İşte kendinizi hayvan sever diğer herkesi hayvan düşmanı görürseniz anlaşamayız ameliyata alınmış bilmem kaç dikiş atılmış yazıyor siz hala onlar şaka yapmış saç çekmiş diyorsunuz. Hayvanlar elbette zarar görmesin ama onlar melek hiç kimseye durduk yere saldırmaz olayı da gerçek değil diyorum. Kendi başına gelmese de bizzat gördüğüm olaylar da var. Neyse iyi çalışmalar

Ahmet Heaven 6 yıl

Bizim çocuklarımızın başına gelmez; 1. 5 yaşındaki çocuğu gözümün önünden ayırmam. 2. Hayvan sevgisiyle yetişeceğinden hayvanlara nasıl yaklaşacağını bilir. Ve evet durup duruken saldırmazlar, burda gerçek bir saldırı varsa yine durup dururken değil. "Bölgesine girmiş bir tehdit" Aman neyse daha yazarım da çok uzayacak. Köpekler tu kaka saldırgan hayvanlar tamam, benden bu kadar...

Nazlı Züleyha 6 yıl

5 yaşındaki çocuğu gözümün önünden ayırmam tam Türk işi çözüm olmuş tebrik ediyorum çocuk bahçede de oynamasın, evde PlayStation falan var çok güzel

Ahmet Heaven 6 yıl

Bahçede oynayacaksa da gözüm üstünde olur yani, bu kadar basit bir şeyi anlamak zor olmamalı.

Nazlı Züleyha 6 yıl

Kimse köpekler tu kaka, saldırgan hayvanlar demedi. Niye böyle bir şey yapıştırmaya çalışıyorsun üzerime anlamadım? Ama köpekler de asla saldırmaz gibi bir kafa, asla laf anlatamayacağın, başka fikre kapalı, sığ bir zihniyetin ürünü bence.

Murat Susu 6 yıl

O sığ kafa sizde çünkü anlamamakta direten sizsiniz. Ve köpekler asla saldırmaz demedim "durup dururken saldırmaz, tehdit algılarsa saldırır" desim. Okuduğunuzu iyi anlayın lütfen. Neyse iyi günler.

Nazlı Züleyha 6 yıl

İnsanlar saldırgan hayvanlar

Sencer Kökçü 6 yıl

Yani sizin "alan, bölge" olarak tanımladığınız yer, çocuk parkı gibi bir alanın yanı. Çocuk ameliyatlık olmuş parkın yanında, bu hala :)) neyse, evet iyi günler..

Murat Susu 6 yıl

Herşey bizim bütün dünyayı kendimizin oldugunu sanmamızdan dolayı sokaklarda kedi köpek istemiyoruzcular yahu biz devamlı ürüyoruz her yeri kapladık doganın ağzına ettik hayvanlara yaşayacak yer bırakmadık diye hiç düşünüyormu acaba? Çünkü bu düşünce ilerler yakında sokaklarda evsiz istemiyoruz a dönüşür inanın

Zeynep Eripek 6 yıl

evet sokaklarda evsiz istemiyoruz, siz istiyor musunuz? Sokaklarda yaşamanın hayvanlar için de uygun olmadığını düşüyorum evet keşke iletişim kurabilsek de sorsak "burada mutlu musunuz?" diye. Araba çarpıp sakat kalan hayvanlar, kötü şartlar nedeniyle hastalananlar, sevgisiz kötü insanlar tarafından zarar görenler vs vs Şu algıdan vazgeçin ama lütfen, "sadece biz hayvan seviyoruz!!!!" Ben de sizin kadar zarar görmelerini istemiyorum ama bunun yöntemi bırakalım sokaklarda sağlıksız bir şekilde yaşasınlar değil.

Ahmet Heaven 6 yıl

Ahmet Heaven hiç barınak gördünüz mü? Eğer gördüyseniz niçin hayvanlar sokaklarda yaşasın dediğimizi anlardınız ben hayvan seviyorum ama insan da seviyorum bir orta yol var kısırlaştırmak çok kolay ama belediyelere zor gelen bir yol maalesef insan kendini üstün ırk olarak görmeye devam ettiği sürece hayvanlar eziyet görmeye ve ölmeye mahkum olacak (konuyu çok farklı yerlere cektik kusura bakmayın yorumları görünce dayanamadım)

Zeynep Eripek 6 yıl

Kopekler benim. Gozumde saldirgan hayvanlar degil. Ben o hayvanlari sokakta tutmak için belediyeyle kac kere kavga ettim. Kupesizse kupelenip bu bolgeye birakilmak zorunda, ha yok kupeliyse 01 kopegin yerini degistiremezsin kardesim diye. Kac kere elimde iki koli yemekle ormana beslemeye gittim. Kac kere uyuz tedavisi yaptım cantamla dicromecle geziyorum ben be. Kendi kopegim de sokaktan, 40 kg simsiyah bir kopek gorenin odu kopuyor halbuki kedilerle sarilip uyuyan bir hayvan. Ben hayvanlari saldirgan olarak goruyor olsam yuzlerce kopegin arasina dalip yagmurda camurda besleme yapmam. Videodaki kopekler gercekten saldırıyor daha once kac kere gordum bunu. Ama kendi gozlerinde haklilar demisim zaten alan koruyorlar. Ve sokaktaki insanlar onlara kotu davrandikca daha da bileniyorlar. Hayvanlari herkesin sevdiği bir sokağa girin bakalim hic agresif kopek var mi?

Zeynep Hezer 6 yıl