Arabalara saldıran köpekler için ne yapabilirim?

Birazcık bıçak sırtı olay o yüzden tedirginim yazmakta ama bir çözüm bulmak da lazım.
Apartmanın arkasındaki garaj yerine (açık) köpekler gelip arabalara saldırıyor
10 gün önce bizimkine saldırdılar sonraki günler iki arabaya daha saldırılar.
Ne yapılabilir içinde ölüm olmayan nasıl bir çözüm bulunabilir

com-zg1g8o3me9o1pjrvtqwf.jpg
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
34
34 CEVAP

Barınak ismi size sıcak geliyo olabilir. Barınak denince insanın kafasında sıcak güvenlikli bi yuva canlanıyo ama mevzu öyle değil. İstisnası var mı bilmiyorum en azından ben duymadım ama barınakların eğitimsiz ve hayvan sevgisinden yoksun insanların çalışanları var. Kaldı ki o hayvanlar barınaklara gidene kadar da yine eğitimsiz hayvanlara antipati besleyen insanların elindeler. Götürülürken yapılan uyuşturucu iğneyle ölenler de çoğunlukta. Oyüzden belediyeyi aramak bu hayvanları barınaklara göndermek iyi değil.

A

Yahu hadi diyelim barınağa gittiler kötü. Artık barınaklarda dolu. Ormanlardan patates çuvalı içinde ağzı bağlı yavru köpekler buluyoruz. Barınaklardan atılma hep bunlar. İnsanlar da baş gelemiyor. İki ucu b*klu değnek. Yazık oluyor hayvanlara.

Melisa Abdullahoğlu 6 yıl

Melisa Abdullahoğlu barınağa giren hayvana kısırlaştırıp aşı yapıp küpe takmak zorundalar bulduğunuz hayvanların küpesi yokmuydu ya da bulduğunuz yere yakın barınak varmıydı? Varsa götürüp sordunuz mu hesabını çünkü ciddi bişeyden bahsediyosunuz. Bi çok hayvan sever var sosyal medyada da çok etkililer onlarla paylaşsaydınız en azından.

Alper Ceyhan 6 yıl

Alper Ceyhan tüm internet çalkalandı, her yerde Videolar paylaştık. Beslemeye gittiğimizde denk geldi. Gerekli mailler şikayetler yapıldı. Küpeli olan birkaç can vardı sadece gerisi hep yavru. Barınaklar dolu. Bu sebeple bunu çok sık yasıyoruz. İşin içine tam girince anlıyorsunuz, barınağa giren her köpek kısırlaşmıyor, küpe takılmıyor. Civarımızda birçok küpeli köpek çiftleşip doğuruyor bunlar hep oyun, elbet tabi işini yapan da yapmayan da var. Ama oluyor böylesi de ne yazık ki. Hiçbir sonuç alamadık kamera kaydı diye tutturdular. İspat edilemedi. Birkaç kere daha yaşandı böyle çuvalda ölü köpek olayı. Bir kere değil yani. Sonuç yok.

Melisa Abdullahoğlu 6 yıl

Melisa Abdullahoğlu az insan olmayı becerebilsek başka bişey yapmaya gerek kalmayacak da işte. İnsan olamıyoruz

Alper Ceyhan 6 yıl

Alper Ceyhan aynen öyle

Melisa Abdullahoğlu 6 yıl

Atmasalarda eski yasli kopekler yeni geleni ezer bogup oldurur boyle vakalarda var yerim daraldi yemegim azaldi diye birbirlerini boguyorlar

Fatih Nevim 6 yıl

Fatih Nevim abi telin metresi 5 lira, hepsi klimalı birinci sınıf yerde yaşamıyor. Alanları da var. Onları yaşına cüssesine göre ayırmak zor değil, bahane bunlar. İnsan olmak ayrı bi şey.

Melisa Abdullahoğlu 6 yıl

Fatih Nevim hepsi aynı yerde yaşamıyo ayırıyolar kısmen ama bi barınakta en fazla 5 bölme oluyo. Bi de hasta ya da çok tehlikeli olanları tek tek ayırıyolar. O da 5 tane falan. Bahsettiğim barınakta 200 den fazla hayvan var ama ne kadar yeterli siz düşünün

Alper Ceyhan 6 yıl

Barinakta kopeklerin birbini bogup oldurdugu videolari izledim o yuzden yazdim belki hepsi ayni degildir

Fatih Nevim 6 yıl

Maltepe belediyesinin barınaklarını gidip görürseniz fikirleriniz değişir, hayvanlar orada huzur içerisinde musmutlu yaşıyorlar çalışanları da çok hayvansever insanlar. Barınakları bu hale getirenler de maltepeli hayvanseverlerin sürekli ilgisi, barınaklara bok atmak kolay burada duyar kasanların kaçı barınaklara sürekli giderek hayvanların hayat standardının yükselmesine destek oluyor? Barınak en modern en ideal çözüm, o barınağı ilgisiz bırakmamak kaydıyla.

Mustafa Çon 6 yıl

Ayni sekilde barinaklara bok atanlara bok atmakta kolay

Fatih Nevim 6 yıl

Ama da yı ayrı yazmak zor herhalde

Mustafa Çon 6 yıl

Duyar kasmak lafı bence bu durumu karşılamıyo. Ben şahsen benim için çok da önemli olmayan bi konu için birilerinin dünyayı ayağa kaldırmasına duyar kasıyolar diyorum. Bu da seni ilgilendirmeyen bi durumsa çok öyle sağda solda şeyapma çünkü bıçak sırtı bi durum. Sokak hayvanlarının içinde yaşayan yaralarını acılarını açlıklarını susuzlukları gören klinik desteği için varını yoğunu harcayan hergün kilolarca mamayı toplamaya çalışıp bi taraftan da onları dağıtan insanlar var bu saydıklarım da ilk aklıma gelenler. Haklı ya da haksız hışımlarına uğrayabilirsin. Barınakları bizim güzelleştirmemizle alakalı da şunları söyleyebilirim. beykoz polonezköydeki (dağın başı) barınağın etrafında okadae çok barınaktan salınmış köpek var ki o hayvanlarla ilgilenmekten barınağa giremiyosun vaktin olursa bi gün gider bakarsın zaten ziyret de 3 e kadar. Kız arkadaşımın köpeğini sokaktan alıp barınağa götürmüşler kendi köpeğini alabilmek için 2 saat kavga etmek zorunda kalmış babası ordakilerle. Yani mümkün olduğunca başka insan gelmesin buranın halini görmesin bizi şikayet etmesin biz de yan gelip yatıp maaşımıza bakalım. Video fotoğraf falan hiç söylemiyorum zaten yasak. Aktivist değilsen sürekli bu ziyaretleri yapmıyosan barınağa girdikten sonra yarım saatin var bi bahaneyle çıkarmaya çalışıyolar. Söylediklerini ciddiye alıp bukadar şey yazdım ama sen oku diye değil senin gibi düşünmeye başlayan başlaybilecek insanlar okusun diye. Sen maltepe barınağına sürekli gidiyosan gitmeye devam et daha güzelleştirin ne mutlu sana.

Alper Ceyhan 6 yıl

Ben de noktalamaya falan çok dikkat etmedim ama kusura bakma daha maltepe TDK yı görme fırsatım olmadı orayı görürsem belki bu da düzelir.

Alper Ceyhan 6 yıl

Oncelikle turkce'yi ozenli kullanma gayretinizden dolayi tebrikler ve tesekkurler. Ayrica ayni burada oldugu gibi kisisel profilizdeki "tebrik degil tevkiftir" sozcugunu turkce sozcuklerle yazmanizi rica ederim ek olarak bundan sonraki hayatinizda yani sozcugunu kullanmanizda sizin durusunuza zarar vereceginden dolayi yasaminizdan "yani" sozcugunu cikarin lutfen saygilarimla

Fatih Nevim 6 yıl