Araplara tanınan ayrıcalık kürtlere neden tanınmadı?

Geçen gün Vodefone'u aradım bir arkadaşım adına konuşmak için. Kadın önce Türkçe sonra ingilizce ve sonrasında Arapça konustu. Gerçekten de çok şaşırdım. Ben kullanılan dilde değilim. Sorun şu ki biz onlarca yıldır bu topraklarda yaşayan Kürt'er e böyle bir şey yapılmadı. Hatta tam tersi yeri geldi Kürtçe tabelalar kalktı. Isimler değişti. Ama şimdi aynı durumun tam tersi başka bir dil için daha güzel şekilde yapılıyor. Bunca yıldır bu topraklarda bana yapılmayan şey neden sırf menfaat uğruna başka birine yapılıyor? Üzücü bir durum.

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
57
57 CEVAP

Bana sorarsanız eğitim ve dolayısıyla resmidilde ingilizce olsun derim, dünyanın her yerinde işimize yarar. Kürtçede, türkçede ve diğer dilerde seçmeli olsun. Nasıl bir öneri? Bakın bir kürt olarak bu öneriyi yapıyorum.

E

Türkiye burası, resmi dili İngilizce olan bir yerde yasamak isterseniz gidebilirsiniz. Ayrıca kendi resmi dili Kürtçe olan bir ülkede yasarsanız bir gün, o zaman kendi dilinizi öneriye açarsınız. Ülkenin resmi dili ve azınlık dili eşdeğer değildir .

Ece Ahmad 6 yıl

Bu durumda kürtçeyide resmi dil olarak kabületmek zorunda kalacaksınız ama. Ben kolaylık ve işlevsellik açısından söyledim.

Esref Bozkaplan 6 yıl

Kürtçe neden resmi dil oluyor neye göre? Ülkede herkes Türkçe biliyor Kürtçe bilen minik bir azınlık yüzünden mi Kürtçe resmi dil olacak

Ece Ahmad 6 yıl

Yukarda farklı bir yorum daha yapmıştım isterseniz okuyun kastetiğim birazda senin gibi düşünen insanlardı.

Esref Bozkaplan 6 yıl