Araplara tanınan ayrıcalık kürtlere neden tanınmadı?

Geçen gün Vodefone'u aradım bir arkadaşım adına konuşmak için. Kadın önce Türkçe sonra ingilizce ve sonrasında Arapça konustu. Gerçekten de çok şaşırdım. Ben kullanılan dilde değilim. Sorun şu ki biz onlarca yıldır bu topraklarda yaşayan Kürt'er e böyle bir şey yapılmadı. Hatta tam tersi yeri geldi Kürtçe tabelalar kalktı. Isimler değişti. Ama şimdi aynı durumun tam tersi başka bir dil için daha güzel şekilde yapılıyor. Bunca yıldır bu topraklarda bana yapılmayan şey neden sırf menfaat uğruna başka birine yapılıyor? Üzücü bir durum.

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
57
57 CEVAP

bahar sen ne dersen de anlamayacaklar anlamak istemiyecekler çünkü 100 yildir kurtler asimile edilmek isteniyor. Bu yüzden birşey anlaramazsin; sen bir Kürt'sun ve soyadin Öztürk.. Türk de yetmemiş özturk demişler.

K

1000 yıldır beraber yaşıyoruz neden hala Türkçe öğrenmek istemeyenler var? Yaşadığın ülkeye uyum sağlamak asimilasyon mu? Gidip başka ülkeye yerleşen kürtler oranın dilini öğreniyor, ama Türkçe nedense bazılarına batıyor!!! Ayıp ya.

Demir Salkın 6 yıl

Türkçe öğrenmek istemeyen kim var hamfendi? Okudugunu anlamadan yaziyorsun. Doğunun hala bir sürü yerinde okul yok.. Yapilanlarin yüzde sekseni 2000 sonrasinda yapilan okullar o insanlar nerde okuyacaktida türkçe ogreneceklerdi? Uyum sağlamak için yapilan faaliyetler vardir asimilasyon için yapilanlar vardir önce bunlari birbirinden ayirt etmeyi öğrenin yada daha doğrusu ırk ayırımından kurtulup tekrar bak..

Kerem Trnc 6 yıl