Arif V 216 film hakkında yorumlar?

Arif V 216 hakkında düşünceleriniz, beklentileriniz neler?

Şahsen GORA etkisi olacağını düşünmüyorum ama yine de iyi kalitede bir komedi filmi çıkmış. Göndermeler ve incelemeler pozitif. Türk komedi sinemasının tek kişiye muhtaç olmasını da istemiyorum. Zamanında GORA da bir BKM filmiydi. BKM de kaliteli film yapsın Cem Yılmaz da x de. Şahan Gökbakar'ın ters kitlesi kadar kitlesi var Cem Yılmaz'ın da. recep İvedik 7 Milyon izleniyorsa bence en az o kadar izlenmesi lazım ama belli olmaz. Şahan recep İvedik İçin reklama kasmadı, biliyodu çünkü. Cem Yılmaz biraz fazla reklam kastı ama kötü olacağı anlamına gelmiyor tabii...

com-bv9jvulcm8w6bh5ee465.jpg
O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
19
19 CEVAP

Güzel olmuş filmdir. Ne eksik ne fazla, güzel sadece. Mükemmel değil ama mükemmel olmayı amaçlamamış zaten.

Filmin tonu güzel, eksikleri fazla ve birkaçı göze batıyor ama var mı türk sinemasında eskiyi, yeşilçamı, o zamanların atmosferini yansıtan dönem filmi gibi çekilip ama dönem filmi olmamayı başaran ve genele hitap eden bir film? Yok. O yüzden karşılaştıramayız şuna buna göre iyi/kötü diye. Eğlendiriyor, güldürüyor, aynı zamanda bizim geçmişimize bak be diye duygulandırıyor. Çoğu duyguyu yaşatıyor ve güzel yaşatıyor. Çğliği başka yerde.

Güzel yanları ve artıları Çağlar Çorumlu'nun zeki müren'e alternatif ve çok güzel bir hayat vermesi, sadri alışık, kerem alışık, filiz akın, cüneyt arkın gibi ustalara dokunup geçiyor. İnsan hakikaten ne güzeldi be diyip geçiyor. Gora dahil her yere gönderme ve mesajı var.

Eksik yanları, senaryo zayıf ne yazık ki. Konu çok ortada. Tutarsızlıkları var, cgi son sahnede baya çiğ. Kötü karakteri zayıf. mesajları 3 yaşındaki çocuğa anlatır gibi anlatması da can sıkıcı. Gora'da da finalde amerikan sinemasına sesleniyordu, burada da türk sinemasına seslenip bize aslında sevin lan sinemayı, eskiden güzeldi diyor. Eskinin mahallesine de siz yan karakter değil başrolsünüz diyor.

Saygı kuşağı yapmak istemiş, arada senaryo ve konu biraz kaynamış ama önceden dediğim gibi cem yılmaz'ın derdi ne komedi ne bilimkurgu ne de gora. Sanırım bu filmin adı nostalji günleri olsaydı ya da neşeli hayat falan olsaydı yine izlenmeyecekti. Cem Yılmaz'ın arçelik reklamı dahil reklamlara çok abanması da bu filmin kötü yönlerinden biri sayılabilir. Aslında zekasını kullanmış, arif ve 216 ile birleştirebildiği kadar birleştirmiş saygı kuşağını.

Bu bence bu filmlerin bir başlangıcı olarak kabul edilebilir. X kişisi de gelsin bunun üstüne koysun, mesajı kapalı yapsın o da tutar. Kısaca güzeldi, gidin izleyin çok sorgulamadan.

O