Arrival filmi izlemeye değer mi?

Arrival filmini izledim, yorumlayayım:

1) Abi sıkıldım, Fransız sanat filmi izler gibi hissettim kendimi. Filmi durdurmadan balkona sigara içmeye çıktım, arada gidip çay falan aldım, tuvalete gidip döndüm. Bu aralarda izlemediğim halde filmde hiçbir şeyi kaçırmadığımı farkettim.

2) Gelen uzaylılar klasik Hollywood filmlerinden aşina olduğumuz gibi yine gerzek. Gelirken arayıp sormak yok, iki mesaj gönderip ön bilgi vermek yok. Pat diye geldik, aha 12 taneyiz, hadi konuşun bizle. Neyse...

3) Yine Hollywood klasiği; işinde gücünde bir bilim insanı durduk yere uzman olarak ABD devleti tarafından göreve çağırılır ve tabii ki Dünya'yı kurtarır.

4) Gelen bilim insanının acıklı yahut duygusal bir öyküsü vardır hep. Aha bu filmde de aynısı vardı.

5) Film yarıda kesildi pat diye. Zaten bi halt anlamamıştım, bitince de ne olduğunu anlamadım. Dedim ya, Fransız sanat filmi gibi "derin" anlamların keşfini izleyiciye bırakmışlar.

6) Filmden sonra moda girmek için bi şişe şarap açtım, kadehimi doldurdum ve keşfetmem gereken derin anlamları düşündüm. Bişey bulacam derken baktım şişe bitmiş, kafam bi dünya olmuş. Yatıp uyudum mecbur.

7) Bu kadar söyleyeceklerim

com-urwof53bct1knzqyp0r4.jpg
Z
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
34
34 CEVAP

Sipoylir !!!Simdi uzaylilqr geldi. Is birligi yapcaz ama cinliler saldirmasin dedi. Kadin cinlilere karisinin son sozlerini soyledi. Bunu duyunca uzaylilar gitti. Neydi hektapodmuydu bide adi vardi. Bir ilgimi ceken asagida askerler isyan baslatmisti tam dedim aksiyon...

Ş