Arrival filmi izlemeye değer mi?

Arrival filmini izledim, yorumlayayım:

1) Abi sıkıldım, Fransız sanat filmi izler gibi hissettim kendimi. Filmi durdurmadan balkona sigara içmeye çıktım, arada gidip çay falan aldım, tuvalete gidip döndüm. Bu aralarda izlemediğim halde filmde hiçbir şeyi kaçırmadığımı farkettim.

2) Gelen uzaylılar klasik Hollywood filmlerinden aşina olduğumuz gibi yine gerzek. Gelirken arayıp sormak yok, iki mesaj gönderip ön bilgi vermek yok. Pat diye geldik, aha 12 taneyiz, hadi konuşun bizle. Neyse...

3) Yine Hollywood klasiği; işinde gücünde bir bilim insanı durduk yere uzman olarak ABD devleti tarafından göreve çağırılır ve tabii ki Dünya'yı kurtarır.

4) Gelen bilim insanının acıklı yahut duygusal bir öyküsü vardır hep. Aha bu filmde de aynısı vardı.

5) Film yarıda kesildi pat diye. Zaten bi halt anlamamıştım, bitince de ne olduğunu anlamadım. Dedim ya, Fransız sanat filmi gibi "derin" anlamların keşfini izleyiciye bırakmışlar.

6) Filmden sonra moda girmek için bi şişe şarap açtım, kadehimi doldurdum ve keşfetmem gereken derin anlamları düşündüm. Bişey bulacam derken baktım şişe bitmiş, kafam bi dünya olmuş. Yatıp uyudum mecbur.

7) Bu kadar söyleyeceklerim

com-urwof53bct1knzqyp0r4.jpg
Z
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
34
34 CEVAP

Geleceği aşağı yukarı görüyoruz zaten şimdiden. Hava durumu, borsa, kısmen deprem vs... Burada farklı bir yöntem ile daha net nokta atışı yapılabilir deniliyor sadece.
Örneği bundan 20-30 sene önce GPS 1 km hata payı ile koordinat gösteriyordu. (gerçi güvenlik amaçlı özellikle öyle göstermesi sağlanıyordu, ama konuyu anladınız siz) şimdi ise en fazla 1-2 metre hata payı var.
Asimov'un meşhur Vakıf serisinde psiko-tarih adında kurgusal bir bilimsel hesaplama yöntemi ile gelecek çok yüksek tutarlılıkla hesaplanabiliyordu. Elbette gerçek dünyadan bakarsak buna en yakın açıklama yöntemi kaos teorisi üzerinden yapılabilir.
Kısaca şimdi olmadığı asla olmayacağı anlamına gelmiyor.
Filmin sonunda verdiği mesaj iyiydi ama. Elin uzaylısıyla gerdeğe giriyorlar ama başına gelecekleri bile bile yine de aynı yoldan giymeye devam ediyor kızcağız. Burada yöntem, dil, araç ne olursa olsun insanlıktan vazgeçmeme mesajı vermiş yönetmen/yazar. Bana fazla arabesk geldiğini itiraf edeyim ama yine de iyiydi.

A