Arthur Achilles ile Hector House bilmecesi

Kozmikçiler Toplanın
Beyin fırtınası sorunuz aşağıda, internetten bakmak ve kopya çekmek yasak Hadi bakalım pamuk eller beyinlere:

Arthur Achilles ile Hector House, Troy Arms'ın önüne kavga ettikleri için polis tarafından tutuklanıyorlar. Sonradan ortaya çıkıyor ki, limanı soyma planları başarısız olunca yumruklaşmaya başlamışlar ve Arthur ile Hector'u liman soygunundan tutuklamak için yeterli kanıttan yoksun olan polis de kurnazca bir plan yapıyor. İki zanlıyı birbirinden ayırıyor ve her birine diğerinden habersiz olarak şu teklifi yapıyorlar;
Eğer biri diğerinin liman soygununa katıldığına tanıklık ederse ve öteki konuşmazsa, ihanet eden kişi serbest bırakılacak, sessiz kalan ortağı on yıla mahkum olacaktır.
Her ikiside sessiz kalırsa, ikisi de kavga ettikleri için altışar ay hapis yatacaklar. Bununla birlikte eğer her ikisi de birbirine ihanet ederse, beşer yıl hapis yatacaklar. Hector ile Arthur ya konuşmamayı ya da arkadaşına ihanet etmeyi seçmek zorundadır.
Ortaklar birbirileriyle hiçbir şekilde iletişim kuramıyorlar. Ve ötekinin nasıl davranacağını bilmelerinin hiçbir yolu yok. Bu durum her ikisini de bir ikilemle baş başa bırakıyor.

Her iki ortak da konuşmayıp suç ortağının da aynı şeyi yapmasını mı ummalılar? Yoksa herşeyi itiraf mı etmeliler?

İpuçları:
Arthur ve Hector Konuşmazsa: İkisi de altı aya mahkum olur.

Arthur Konuşmaz, Hector konuşursa: Arthur on yıl yer, Hector serbest kalır

Arthur Konuşur, Hector konuşmazsa: Arthur serbest kalır, Hector on yıl yer,

Arthur Konuşur ve Hector da konuşursa: Her ikisi de 5 yıl ceza alır.

Duruma göre, ortakların davranış biçimleri ne olur? Hangisi on yıl yer, hangisi çıkar. Yada susarlar mı?

U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
29
29 CEVAP

(Achilles Hector Troy) Arthur Achilles Hector House' u troy önünde döver daha sora biri Arthur Achilles'i topuğundan vurur

B