Avon erkek oduncu dedikleri parfüm tavsiyesi olan var mı?

Avon erkek odunsu dedikleri parfüm tavsiyeniz var mi ?
Agir olmasin yeter. Online alacagim.

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
30
30 CEVAP

Avon kimyasal denemelerini hayvanlar üzerinde onlara işkence ederek yapan bir kozmetik firmasıdır. bilginize...

A

avon hiç bir ürünü hayvanlar üzerinde denemiyor. Hayvan deneylerini ilk bırakan firmalardan biridir.

İpek Babataş 5 yıl

Bir biyomuhendis olarak soyleyebilecegim seyler, kozmetik firmalarinin hayvan deneyi yapabilmesi yasalar dahilinde mumkun degildir. Kaldi ki kozmetik urunler ilac vasfina sahip olmadiklarindan hayvanlara iskence edilebilmesi de pek mumkun degildir. Ciltte iritasyon veya allerjik reaksiyon disinda genel olarak pek fazla yan etkileri olmadigindan ( cilt kanseri riski elbette var) genellikle secilmis ve riskleei kabul etmis inssnlar uzerinde denenir. Ayrica ulkemizde kozmetik urun tester gorevi olustlenen cok fazla (hatta 1 tane olmasi lazim sadece) firma olmadiginssn yurt disinda test edilir. Ardindan saglik bakanligi ve/veya tarim ve hayvancilik bakanligi tarafina bilgi gonderilir onay alinirsa eger urun piyasaya surulebilir. Elbette yasal olmayan yollardan hayvan uzerinde deney yapilabilir bunu hic bir kozmetik firmasi icin ispat yada inkar etmek mumkun degildir. Diger tum bilgiler icin please, google it.

Gizem Sele 5 yıl

Nasıl yani, Loreal gibi dev firmaların hayvanların derisi soyulana kadar yaptıkları testler işkence değil midir?

Işınsu Ucarli 5 yıl

Butun konusmadan bunu cikarmaniz oldulca sorgulanasi...

Gizem Sele 5 yıl

Deney hayvanları yasaları ve hakları kapsamında loreal deneylerini kaldırdı ve yapay deri üzerine çalışmalar sürdürmekte. Lakin bakış açın tamamen sosyal medya vari söylentiler gibi. Kullandığınız ilaçlar aşılar ve tüm kimyasal maddeler deney hayvanları ile test edildikten sonra piyasaya sunulur. Aspirin dahil. Tüm sağlık alanında bu kanun şeklinde işler ve kontrolleri mevcuttur. Gdo dediğiniz ürünlerin denemesi de böyle yapılır ya da organik ürünlerin. Bilimin şu anki temel taşıdır deney hayvanları ve sonraki aşama insan denemesidir. Bunlar hakkında bilginiz yoksa lütfen propaganda vari söylem yapmayınız

Umut Kürsülü 5 yıl

Gaia Dergi'de yazarlik yapiyorum, onume hergun bu icerikte ingilizce ve turkce makaleler geliyor, bu yuzden bu konu hakkinda konusma geregi duydum yoksa hic sevmem birisine gelip yorum yapip internetimin mb'larini ve zamanimi boyle birseye harcamayi. Eger siz de biraz arastirma yaparsaniz tum endustrinin hayvanlar uzerinde deney yapmadigini, hatta bunun aksi icin cabalayan bir suru firma oldugunu gorursunuz. Loreal deneylerini tabiki kaldirdi deniyor, tabi dogrudur yeterince milyon dolariniz varsa herseyi yansitmak istediginiz dogrultuya sokabilirsiniz. Siz de kimin bilgisi olduguna oturdugunuz koltuktan karar veremeyeceginizi ve kimin soylem yapip yapmayacagina karisamayacaginizi ogrenmelisiniz.

Işınsu Ucarli 5 yıl

Ben gaia dergisinde makaleler değil, tıp dergilerine, kaynağı bilimsel olan, araştırma ve geliştirmeye dayalı makaleler yazan bir biyomühendis olarak bunları konuşmaya hakkım olduğunu düşünüyorum. Oturduğum koltuktan yazı değil, bulunduğum laboratuvarda deneyler bazında konuşuyorum.

Umut Kürsülü 5 yıl

Bu makaleler de bize instagram'dan snapchatten gelmiyor, arastiran gelistiren insanlardan, tum dunyadaki haber havuzundan geliyor aksi habercilik degil magazin olurdu. Keske herkes "en iyi ben biliyorum" kafasindan ciksa da radarlari biraz daha acsa. Ben de bilgisayar muhendisiyim ve hic bir konuda sizin kadar iddiali degilim ve her duydugum ve bildigime emin oldugum olgulara bile skeptik yaklasmayi tercih ediyor ve muhendislige daha yarasir buluyorum. Saygilar sevgiler

Işınsu Ucarli 5 yıl

Ben en iyi biliyorum yorumu yapmadan konuşuyorum kakin mühendislik alanlarımız farklı olduğundan ve işin içinde olduğumdan yorum yapma bilgisinde olduğumu düşünüyorum. Bilimselliğin önde olduğu alanlarda sevgiler saygılar sana da .

Umut Kürsülü 5 yıl