Ayak baş parmak çıkığına ne iyi gelir?

Ayak baş parmak çıkığına onerebileceginiz bişey varmı?
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
10
10 CEVAP

Seviyesine göre cerrahi müdahale yapılır ya da başlangıç seviyesi ise atel kullanmanız gerekir. Biz podologlar da ayağınızın basınç haritasına uygun şekilde tabanlık tasarlayarak tedaviyi destekliyoruz. Önce dar burunlu ve topuklu ayakkabıları terk etmekle başlayabilirsiniz. Geçmiş olsun, bir fotoğrafını görebilir miyim bu arada? Diyabet ya da dolaşım bozukluğunuz var ise durumu ciddiye alın ihmal etmeyiniz.

P

Başka rahatsızlığım yok

com-bg4ha4fte8zjm64a0jzq.jpg

Sezen Alakuş 6 yıl

Altta yazdıklarım sizin için de geçerli. Kapşonlar oluyor, bu çıkıntıyı baskıya maruz kalmaktan kurtarıyor, ondan kullanırsanız ağrısını acısını da azaltacaktır.

Podolog Kaylar 6 yıl

Tesekkur ederim

Sezen Alakuş 6 yıl

Dolaşım bozukluğu olanlar neden dikkat etmeli BNM dolaşım bozukluğum var baş parmağımın yanında çıkıntı var yürürken cnm yanıyor Podolog Kaylar Teşekkür ederim

Fatma Fhmy 6 yıl

Ayak biyomekaniği bozulduğunda ciltte sürtünme ve baskıya bağlı olarak tahriş olabiliyor, nasır gelişebiliyor. Bunlar devam ederse yara gelişebiliyor. Yara açılırsa dolaşım problemi olanlarda yarayı kapatmakta zorlanıyoruz, çünkü dolaşım problemi sebebi ile yara kapanma mekanizması daha yavaş çalışıyor. Aynı zamanda yara açıldığında enfeksiyon gelişmesine çok daha kolay oluyor. Bu sebeple önleyici sağlık tedbirleri almalrında fayda vardır.

Podolog Kaylar 6 yıl

Teşekkür ederim tedbir almalıyım

Fatma Fhmy 6 yıl

Diyabetliler için hazırladığım yazıya siz de göz atın isterseniz, koruyucu tedbirlerden bahsetmiştim. http://podologuz.com/diyabet-ve-diyabetik-ayak-nedir-ayak-sagligi-onerileri-nelerdir/

Podolog Kaylar 6 yıl

Podolog Kaylar Çok teşekkür ederim baş parmaktaki çıkıntının ve nasırların dolaşım bozukluğundan kaynaklanabileceğini ilk defa duydum ve çok mantıklı geldi bana. Aydınlattığınız için tekrar teşekkürler

Mehriye Altıncı 6 yıl

Ayak şeklindeki değişiklikler, daha çok topuklu ayakkabı ve sivri burun ayakkabı sebebi ile gelişiyor. Romatoid artrit ve diyabet kaynaklı immün rahatsızlıklar da eklemlerde hasara sebep olabiliyor. Ama sizinki böyle bir sebepten değildir, bu kemik çıkıntısı daha çok yanlış ayakkabı tercihinden kaynaklanır. Çıkıntılar ayağın yük dağılımını bozabiliyor. Şekli bozulunca da nasır basınç ve sürtünme kaynaklı gelişiyor. Dolaşım problemi olanlarda nasırlardan​ sonra yara gelişebiliyor.

Podolog Kaylar 6 yıl

Gençlik yıllarında bayağı topuklu ve sizri burun ayakkabı giyindim elbette fakat bacaklarımda venöz yetmezliği var acaba onun etkisi olurmu?

Mehriye Altıncı 6 yıl