Ayla filmi hakkında izleyici yorumları

'hadi canım ordan türk sineması ne anlar oscarlık film yapmaktan yaa' falan demeyin. Ben çok pis mort oldum. İzledikten sonra kızaran gözlerimle oh be sonunda kaliteli bir film çekebilmişiz dedim. Kendi açımdan ve bir çok insanın açısından türk sineması ne kadar beter durumdaymış onu da gayet iyi kavrayabildim. Yapımda ve yayında emeği geçenlerin ellerine kollarına sağlık.

com-5clj5xonyks6l4yq3cpc.jpg
G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
18
18 CEVAP

Bu film 2017'de yapılan uzun süresi ve son kısmının abartılması dezavanyajına rağmen en iyi Türk filmi. Milletler ortaklaşa film yapar ama piyasaya süren Türkiye. Olası bi ödülde Türkiye ödülü kazanır. Oscar kazanıp kazanmaması zerre umrumda değil, aday olur onda problem yok. Amerikan sinema akademisi bizim filmi sevse ödül verse ne olur vermese ne olur? Reklam ve pr'dan başka bir şey değil oscar almak. Amerika dışında prestiji de yok. Bu filmin türü de ne savaş ne belgesel ne asker/askeri ne de duygusal film. Filmin türü biyografik filmdir. Yaşanmış olay ve 1 kişinin hayatı farklı açılardan ele alınmış. O yüzden ego tatminine gerek yok bu olmuş şu olmamış diye. Türkiye'de en çok ses getiren biyografik film olmasına(özel kitleye hitap etmesine rağmen) genele yayılmış bir film olmuş, çok da güzel olmuş. Uzatılan sahnelere vs rağmen duygu yogunluğu, hikaye ve oyunculuğu çok iyi veren filmdi. Sonu da biypgrafik filmlerde klasik son olduğu için yapmışlar. Gerçekte de bunlar oldu vs diye.

Bu filmi art niyetle sevmeyene bkm'nin parsellediği, şafak sezer'in recep ivediğin törpülediği sinema müstehak. Umarım ayla filmi potansiyelle neler yapabileceğini göstermiştir. 10 üzerinden rahatlıkla 9 veririm. Festival filmleri kategorisinde olmaması ise beni çok mutlu etti.

Ekleme: Gidin, izleyin kesinlikle. Şiddetle tavsiyemdir. Eleştirilecek yanı da var ama çok az. Ödüllü filmler kadar eleştirilebilir.

O