Babam benden habersiz beni kefil yaptı. Ne yapabilirim?

Merhabalar..
Babam senet yapıp kefil olarak altına benim adımı soyadımı yazıp kendi imzasını atıyor. Benim bundan haberim avukat beni aradığında öde ya da icraye veriyorum dediğinde oluyor. Aradan uzun zamn geçti sigortalı işe girdiğimde maaşıma yazı geliyor. Bunun iptali mümkün mü red edebiliyor muyum ne yapabilirim. Lütfen yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

Babanız söz konusu senede boŕçlu olarak kendisi imza atıp, kefil olarakta sizi gösterip sizin haberiniz olmadan sahte imza atmış. Senetteki imza size ait değilse, icradan size ödeme emri geldiğinde yasal süre içinde itiraz etmeniz gerekir. Babanızın bu yaptığı sahtekârlığa girer, bir baba evlâdının haberi olmadan böyle birşey yaparmı anlamadım. Size icradan ödeme emri geldimi, bu konu hk. Da bilgi vermemişsiniz.

K

Kemal Time ama o süre geçti ödeme emri geldi evet

Serap Ayalp 3 yıl

Serap hanım. İtiraz süresini geçirdiğiniz için icra takibi kesinleşmiş. Babanızla konuşun gidip icra dosyasına borcun tamamını ödesin. Alacaklı taraf borçlunun haczedilecek birşeyi bulamazsa kefil olarak sizin hakkınızda haciz işlemi başlatabilir.

Kemal Time 3 yıl

Serap Maaşınıza haciz geldiyse, menfi tesbit ve istirdat davası açıp borçtan kurtulabilirsiniz.

Kemal Time 3 yıl