Batıda en yaşanılabilir yer neresidir?

Çanakkale-Antalya-Dalaman-Milas-Isparta-İzmir-İzmit. Hangisi daha yaşanabilir?
Ev Kiraları-Fiyatları
Pahalılık ve İmkanlar???
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
35
35 CEVAP

Çanakkale'den selam. Öncelikle Çanakkale tarihinin en yüksek kira fiyatlarını görmekte. Örneğin ben merkeze 10 dakikalık yürüme mesafesinde 1+1 bir eve 650 lira kira veriyorum. Yine bizim evimizin bir ön sokağında 1+1 var 950 lira kirası ve zemin kat. Tamamen şansa bağlı ama genel olarak 1+1ler 600-650 arasında. İş imkanı çok kısıtlı. 10 saat çalışıp 40 lira veriyorlar garsonlara. Bilinen 2 fabrika var. Biri Dardanel diğeri İçdaş. İşin açıkçası İstanbul'dan gelmiş ve Çanakkale'de 4 senedir yaşayan biri olarak söyleyeyim oldukça rahat bir şehir. Rahat derken "çalışmamak" adına. İstanbul'da sabah 8-9 saatlerinde işçi servislerini, işçi kitleleri görürken burada böyle bir şeyi henüz görmedim. İş imkanı kısıtlı genel olarak memur, emekli ve öğrenci oluşturuyor kendi. Artan kira fiyatlarıyla birlikte toprak zenginleri katlayarak ilerlediler. Örneğin bir kişinin 30 evinin olduğunu duyunca ben oldukça şaşırmıştım. Pahalı bir şehir. Geçinmek zor diyebilirim. Ortalama bir yaşam sürerim dersen kira + faturalar ile birlikte 800-900 gelir. Dışarıda arada yerim, çıkarım filan dersen bu tutar 1400 civarını bulabilir zaten asgari ücretle geçinen birinin zor bu şehirde yaşaması. Elbette güzel yanları da var.
Diğer şehirlere nazaran daha huzurlu, daha özgür bir şehir fakat o da son dönemde gözle görünür şekilde değişiyor. Örneğin 4 sene öncesinde trafik kazası duyduğumuzda garipsiyorduk çok az oluyordu diyebilirim bu aralar bıçaklanmalardan tutun ölümlere kadar birçok olay oluyor. Bir nevi alışmaya başladık.
Özetle;
Geçinmesi zor ama keyif veren bir şehirdir Çanakkale. Hani gidesin gelmez, Çanakkale'den başka bir memleketten yaşayasın gelmez. Ben de böyle oldu diyebilirim. Seviyorum bu kenti. Ece Ayhan'ın şiirinde de yer verdiği "divit badanalı" bir kent burası. Sahil şeridi uzayıp gider Çanakkale'de.
Biraz sahibinden üzerinden emlak fiyatlarına ve http://kariyer.net/ üzerinden Çanakkale iş ilanlarına bakmanı öneririm.
Yazmak istediğim çok şey var ama soruların olursa cevaplamak isterim.

M

son bir kaç aydır çanakkaleyi araştırıyorum ancak iş konusu cidden problem

Oguz Gökce 6 yıl