Bilgi, farkındalık, his ve sonra da yaşantı

Önce bilgi. Sonra farkındalık. Sonra his. Sonra yaşantı.

Derin konularda ilk başta bilgiler karmaşık olur. Ancak devam ettikçe açılmaya başlar.

Ve arada patlamalar yaşanmaya başlar. Farkındalıklar oluşmaya başlar.

Veya “vay bee, meğersem burada şu anlatılıyormuş. Ben yanlış yerde aramışım işin aslını” demeye başladığın çok konu olur.

Bu farkındalıklar ileride kelime-söz gibi değil de, direkt his şeklinde olmaya başlar.

Mesela; “vahdet” konusu senin için kelimelerle düşündüğün değil, o kelimeleri dillendirirken onlara eşlik eden hisler şeklinde algılanmaya başlar.

Veya mesela namazda “Allahu ekber” derken sende, zihinsel fikirler değil, direkt hissi şeyler yaşanmaya başlar. Bir azametin karşısında kendi varlığını kaybetmenin hissi gibi mesela.

Nihayetinde ise bu hisler yaşantı haline gelir.

Yaşantı haline gelmeyen bilgi, fani mal mülk gibidir. En fazla kabire kadar eşlik eder bize.

Bu sebeple önemli bir bilgiyi yaşantı haline getirinceye kadar uğraşmalı.

Uğraşmalı ki o öz malımız olsun. Ruhumuza kayıtlanan bir enerji olsun. Ebedi yolculuğumuzda bize eşlik etsin.

Bilgi eylem ile ifade edilen bir şey olduğu zaman, bize fayda sağlar.

Hatırlayalım sıralamayı:

1- Bilgi

2- Farkındalık

3- His

4- Yaşantı (veya eylem)

Soru: İşin felsefesini yaparak bir gün gökten zembille hakikatin düşüvereceğini sananlardan mıyız? Yoksa işin felsefesi, bizi yürümeye motive mi etmekte?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
41
41 CEVAP

Aslında insanların çoğunun göremediği bütün bu zulmü onlarca yıldır müslümanlara sistematik olarak uygulayan kim? Burada deccaliyeti görmek lazımdır artık ve onu mağlup edecek müjdelenen mehdiyeti inşaAllah. Başka bir yol yok, Allah nurunu tamamlamak istiyor ayetinde bildirdiği gibi, bütün bu yaşananlar sonunda İslam birliği nden başka bir yol olmadığını inananlar anlayacak.

F

Tamam bazi seyler dogru bazi dediginiz seyler tartisilirda benim sorum su kimle yapcaz bu islam birligini adnan oktarlami?

Volkan Dolak 6 yıl

Allah ledün ilmi ile mehdiyi yetmiş perde ile örter, bakarsın hiç ummadığın biri çıkar Mehdi. Hadislerde Mehdi ile müjdelenin diyor ve Mehdi'nin çıkışına dair bütün alametler gerçekleşti. Risale-i nurlarda hadislerde Mehdi tarif ediliyor. Mehdi gelip sana ben mehdiyim demez. İslam birliğinin kurulması zaten mehdiyettir. Başındaki manevi lider de mehdidir.

Fatih Lis 6 yıl

Adnan oktar yani kisi o size gore?

Volkan Dolak 6 yıl

Bir kişi için şu kişi kesin mehdidir demek küfür olur. Ancak hüsn üzerine zan edilebilir. Hadislerde Mehdia. S en ince ayrıntısına kadar tarif edilmiş, Risale-i Nur adlı eserde çıkış zamanı ve vazifeleri anlatılmıştır. Yine hadislerde Mehdi alametlerinin hemen hepsi son 40 yıldan bugüne gerçekleşmiştir. Adnan Oktar ölene kadar mehdilik iddia etmeyeceğine yemin etti. Hatta alimlik de iddia etmiyorum dedi.

Fatih Lis 6 yıl

E peki bu islam birligini kim saglicak masonlarin sevdigi adnan oktarmi, alemci oktarmi, kedicikleri seven oktarmi, mosanlar seven oktarmi, risalecilerun asla kabul etmedigi oktarmi risaleye tam ters hareket edip risaleyi agzindan dusurmeyen oktarmi ....

Volkan Dolak 6 yıl

Masonluk ahir zamanda İslam'a hizmet edecektir. A. O mason olmasını localarına girip tebliğ yapabilmek olduğunu anlattı. Binlerce yıllık masonluk tarihinde ilk defa biri hiç mason locasına gitmeden 33. dereceden mason oldu. Bu çok şaşırtıcı. Kediciklere gelince İslâm coğrafyasında kadının nasıl insan yerine konmadığını, İslam alemindeki bağnazlık belasını görünce görünceA. O ın kadınlara verdiği değeri ve inceliği görünce hayran oluyorum. Peygamberimiz de kendisine kadınların sevdirildiğini hadiste belirtmiştir. Dediğim gibi 70 perde vardır mehdinin önünde. Biz mehdiyi anlatmakla mükellefiz. Bütün tarihteki samimi müslüman alimleri mehdiyi anlatmıştır. Mehdi sadece vesiledir, müstakil bir gücü yoktur, bütün güç Allah'ındır.

Fatih Lis 6 yıl

Masonluk konusu çok derin ve çetrefilli bir mevzu. Adnan Oktar mehdilik iddia etmeyeceğine yemin etti. Daha Napsın?

Fatih Lis 6 yıl

Risalelerde mehdinin ilk vazifesinin evrim teorisi ve materyalizmi fikren mağlup etmek olduğunu söylüyor. Bu konuda dünya çapında en etkili gayreti hatta tek gayretiA. O ve ekibi gösteriyor. Sadece yaratılış atlasından milyonlarca dolar harcanarak bütün Avrupa ve Amerika ünv. Lerine gönderildi. Bu mu risalelere ters hareket?

Fatih Lis 6 yıl

com-sknzj6ol7s0u72wq1q4y.jpg

Muhammed Tutan 6 yıl

com-1spbf3iek9vys41usc8p.jpg

Muhammed Tutan 6 yıl

com-t0ldjdqea2zn3p0xp45r.jpg

Muhammed Tutan 6 yıl

com-2xj8kuv7sxy7utsdoms4.jpg

Muhammed Tutan 6 yıl

com-nl038w9vbulisovbfcx6.jpg

Muhammed Tutan 6 yıl

Allahümme Sallâla Muhammed ve al-i Muhammed ve accil ferecehum

Muhammed Tutan 6 yıl

Canımın içi şiiler, onlarda mehdi inancı esastır. İnanç esasıdır. İslam Birliği olduğunda bütün müslümanlar kardeşliği daha derinden hissedecek inşaAllah. Mezhep kavgaları son bulacak.

Fatih Lis 6 yıl

Mehdi peygamber soyundan olup bahsedilen 12.imamdır.

Fatih Lis 6 yıl

com-r6vc40ulxnutk2l5hmne.jpg

Fatih Lis 6 yıl

İnşallah, artık bu zulüm bitsin ve bütün müslümanlar ve insanlık huzura kavuşsun. Fitneler son bulsun herkes kardeşçe yaşasın. Kuran'ın bayrağının altında toplanalım

Muhammed Tutan 6 yıl

Bu sene 70.000 camide hutbede mehdi gelmeyecek dendi. Bu bile bir alamettir. En ümitsiz anda çıkar buyruluyor.

Fatih Lis 6 yıl

313 askeri olacakmış doğrumudur?

Muhammed Tutan 6 yıl

Evet, merkezde 313 talebe ve 9 yardımcı diye biliyorum. Allahualem.

Fatih Lis 6 yıl

Hayr Allah'tan inşallah

Muhammed Tutan 6 yıl

İnşaAllah.

Fatih Lis 6 yıl

Masonlara teblis icin girdi he ya bi gidin isinize islam cografyasi kadina deger veremedi sapik adnan oktar veriyo he? Kafayi yemissiniz

Volkan Dolak 6 yıl

Lafim adnan oktari savunanlara baskasi alinmasin

Volkan Dolak 6 yıl

Sen bilirsin aslan parçası, biz kimseye şu kişi mehdidir demedik. Biz ittihad-ı islam için gayret ediyoruz inşaAllah. Allah kaderde kimi mehdi seçmişse zaten onu kimse engelleyemez, sahte mehdi hareketlerine zaten imkan vermez. Allah ayetlerinde İslam'ın yeryüzüne hâkim olacağını haber veriyor inşaAllah.

Fatih Lis 6 yıl

Geçenlerde Suudi Arabistan da bir tartışma vardı kadın insan mıdır diye, yoksa memeli olduğu için koyun sınıfından hayvan mı sayılmalı diye, bütün gelenekçi yaklaşımlar islamda kadını aşağılıyor. Oysa Kuran'da yüceltiliyor inanan kadınlar.

Fatih Lis 6 yıl

Aslan parcasi??? siz islami bastan sona yanlis anlamissiniz tartismanin vakit kaybinin luzumu yok. Bide neymis mehdilikte masonlar hizmet edecekmis he kargalar guler buna

Volkan Dolak 6 yıl

com-sxx56l09smqi4y47a11a.jpg

Fatih Lis 6 yıl

Kopyala yapistir... Bide kim mehdia. S. i inkar ettiki? Bide onun adi mehdi degil sizin asker arkadasiniz degil mehdia. S.

Volkan Dolak 6 yıl

Sizi gidi mason seviciler, sizi gidi mason hayranlari...

Volkan Dolak 6 yıl

Adnan Oktar masonluğu deşifre ettiği için 10 ay en ağır akıl hastalarının kaldığı bölümde tutuldu. Tevekkülle Şükürle çıktı. Evrim hakkındaki kitaplarından dolayı hücre hepsinde tutuldu aylarca. Sen ne yaptın Allah için? İstersen haklarında bir şey bilmediğin insanlar hakkında konuşma. Belki Allah razı olmaz bundan.

Fatih Lis 6 yıl

Bu siyonizmle hakkındaki kitaplardan Erbakan etkilendi ve televizyonda dahi bu kitaplardan alıntı yapıyordu.

Fatih Lis 6 yıl

Yaw adam karilarla gece gunduz oynuyo ben alemciyim diyo kendi agziyla islamin hic biyerinde yok bu abuk sabuk konusmayi birakin delille konusun hangi islam alimi namahremi olan karilarla sazli sozlu oynuyo seriate 50 tane aykiri sey yapiyo sizde islam adina bu adamlarin pesinden gidiyosunuz yok bilmedigin seye konusma ya cok safsiniz yada parali elemanlar 2 secenek var benimde tahminim var bu konuda ama oda bana kalsin

Volkan Dolak 6 yıl

Biz her gün yüzlerce binlerce kitap dağıtıyoruz ücretsiz. Allah sizden ücret istemeyenlere tabi olun onlar hidayet bulmuş kimselerdir diyor ayetinde. Biz zenginimiz fakirimiz Allah yolunda harcıyoruz kazandığımızı.

Fatih Lis 6 yıl

Müzik, dans, resim, Vs. Vs. Kuran'da haram kılınmamıştır. Bunlar hurafelerle dine sonradan sokulmuştur. Bediüzzamana göre mehdinin vazifelerinden biri bunlardan dini temizlemektir.

Fatih Lis 6 yıl

Fena düşüncelerini kendine sakla.

Fatih Lis 6 yıl

Daha dini bilmiyosunuz kafaniza geldigi gibi din uyduruyosunu kadinlarla hocalariniz alem yapiyo fena biziz he? Ne diyim ki size Allah islah etsin dicem ama onada dilim varmiyo islamin icini oymaya calisin kafanizdan dini fetvalar verin sonrada bunlari yaymamaya calisin adinada islami hizmet diyin? Pes dogrusu feto o kadar kamufulajla yapamadi siz hic yapamazsiniz bosa ugrasmayin Allahc. C. nurunu tamamlicak islamin icini oymaya calisanlara ragmen

Volkan Dolak 6 yıl

com-jeejo42vlljingsb6y75.jpg

Volkan Dolak 6 yıl

İbni mace hadisi biseyleri hatirlattimi?

Volkan Dolak 6 yıl

Helaller ve haramlar sadece Kuran'dan öğrenilir. Bu konuda ayet var lakin yarın paylaşayım. Namaza kadar bir saat olsun uyuyayım.

Fatih Lis 6 yıl

Mezhepler dört ayrı din, dört ayrı helal haram listesi ortaya çıkarmışlar. Allah dini parça parça edip bölenlere de ihtar ediyor. Hayırlı geceler sonra devam edeceğim inşaAllah.

Fatih Lis 6 yıl

Etmesenizde olur. Mezhebe inkar et yeri gelince hadisi sayma mumkunse etmeyin devam.

Volkan Dolak 6 yıl

Bu bağnaz zihniyetinizin İslam alemini ne hale getirdiğini görmüyor musunuz? En perişan en geri kalmış ülkeler islam coğrafyası. Esas size şeytan bir oyun oynamış güzellikleri ve doğruyu göremiyorsunuz. Bu yolda devam etmekte kararlıysan ben susuyorum. Ancak son söz: Peygamberimiz Kur'ana aykırı bir şey söylemez. Böyle bir iftirayı kabul etmemem peygamberime sevgimdendir. Kurtuluş Kuran'ın yeterliliğini kabul etmektedir. Kuran'ın yeterli olduğunu Allah buyuruyor.

Fatih Lis 6 yıl

Fikirsel tartışma güzeldir. . Ancak Volkan bey üslup konusunda hatalisiniz. . Hakaret, aşağılama ve saldırı var ifafelerinizde

Ahmet Önsesveren 6 yıl

Ben silmiyorum ama Fatih bey rahatsiz oldu iseniz hemen sileyim.

Ahmet Önsesveren 6 yıl

Bu arada belirtelim ki. Fikri konuda bir taraftarligimiz olmadan. Sadece ifade ve üsluba göre bu uyarıyı yapmış bulunmaktayim. . Saygılar

Ahmet Önsesveren 6 yıl

Teşekkürler gerek yok Tülay Duman

Fatih Lis 6 yıl

Ahmet hocam hayirli bayramlar oncelikle, islam hakkinda cok bilgili birisiniz bu konuda bazi filtreler olsa grupta nasil olur, yani herkes usluplu konusuyo diye islam hakkinda herseyi soyliyemese mesela?

Volkan Dolak 6 yıl

Volkan hocam. Bir fikri neden engelleyelim. Herkese ve her türlü fikre açık bir platform burası. . Bir fikre ifade hakkı vermek illa o fikri savunmak veya karşı olmak anlamına gelmez.

Ahmet Önsesveren 6 yıl

Fikir üretiminiz için hepinize de teşekkür ediyorum. Ne olur sadece üslubumuza dikkat edelim.

Ahmet Önsesveren 6 yıl

Hristiyana yahudiye yada bi putpereste uslup olarak cok saygiliyimdir beni ilgilendirmez kimsenin tercihi ama hem biri cikip hem islama hizmet ediyoruz deyip hem islamin degerleriyle oynadigi zaman iste bazen dayanamiyorum.

Volkan Dolak 6 yıl

Onceden onlarada saygili usluplu davranirdim hatta bazi seyleri aciklamaya calisirdim bi zamandan sonra niyetlerinin bence farkli olduklarini anladiktan sonra baya bi sertlestim diyebilirim

Volkan Dolak 6 yıl

Onceden onlarada saygili usluplu davranirdim hatta bazi seyleri aciklamaya calisirdim bi zamandan sonra niyetlerinin bence farkli olduklarini anladiktan sonra baya bi sertlestim diyebilirim

Ahmet Önsesveren 6 yıl

Estagfurullah zaten niyetim fatih bey gibi dusunen insanlarla diyalog kurmak degil okuyan bazi insanlarin yanlis dusuncelere bozuk itikatlara kapilmamasi icin yaziyorum

Volkan Dolak 6 yıl

Tülay Duman hocam, mahçup oldum, güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim, Allah razı olsun. İnşaAllah dediğiniz gibi oluruz, Allah samimiyetimizi gayretimizi arttırsın inşaAllah. Sizlere de hayırlı huzurlu bereketli bayramlar diliyorum inşaAllah hayırlara vesile olur.

Fatih Lis 6 yıl

Bir gün de inşaAllah Kuran'da onlar ölüdür, siz diri zannedersiniz ayeti üzerine bir beyin fırtınası yapalım. Allah'ın ruhundan üflemediği böyle Kuran'da ölü diye tarif edilenlerin mahiyeti nasıldır acaba? Bu ayeti nasıl anlamalıyız?

Fatih Lis 6 yıl