Bir avukata, avukat vekalet ücreti verilmesine rağmen dava kazanıldığında karşı taraftan da ücret alıyor mu?

Merak ettiğim bir konu var uzun zamandır. Dava açarken tuttuğumuz avukata vekalet ücreti zaten veriyoruz. Buna rağmen avukat karşı taraftan da davayı kazanması halinde ücret alıyor. Bunun mantığını hala çözemiyorum. Biri yardımcı olursa çok sevinirim.

V
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
92
92 CEVAP

Vedat bey şöyle düşünün o Zaman ortalama bir iş mahkemesi Davası 2 sene sürüyor, müvekkille %10 a anlaşılmış, 20.000 tl kazanılsa 2 senelik emek sonunda(onlarca dilekçe, her duruşmanın bekleme sürelerini de hesaba katarak yarım gün Zaman alması ve 8-10 duruşmaya girip çıkmak, müvekkilin aramalarına cevap vermek, Yargıtay kararları araştırmaları) avukatın kazanacağı para 2.000 tl olsa avukat geçinemez. 2 senelik emeğe 2.000 tl, o kadar dirsek çürütülmüş bir meslek için az değil mi? ABD de avukat danışma ücretini kum saatini çevirerek başlatıyor, biz maalesef Türkiye'de bedava DANIŞMANLIK vermek zorundayız.

O

Avukatları bu hale düşüren bedava danışmanlıktır. Yapmayın arkadaşlar herkes gibi bizde para karşılığı mesleğimizi yapalım. Böyle yaparsak karşı vekalete ihtiyac duymayız

Fatih Triptonic 6 yıl

Fatih Triptonic haklısın

Onur Elika 6 yıl

Ben vermiyorum hatta telefonda hiç cevap vermiyorum

Ayhan Altınay 6 yıl