Bir gün öleceksek neden yaşıyoruz insanlığın var olma amacı nedir?

İyi akşamlar.
Bu grupta yeniyim ve ilk defa soru sormak istiyorum.

-Eğer bir gün öleceksek neden yaşıyoruz? İnsanlığın var olma amacı nedir?

Not=Lütfen fazla "din"e girmeden düşüncelerinizi yazınız. Ateist değilim.

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
47
47 CEVAP

Ölmeyi güzellemek de anlamsız, özellikle edebiyat dünyasında böyle uçuk kaçık intihar/ölme güzellemeleri görüyorum, oldukça da absürd ve hele genç insanlar için tehlikeli bir trend görüyorum bunu! Bunları yazan/çizenlere "buyur öl o zaman, ne diye bu irinini edebiyat/sanat/felsefe vb adlar altında paraya tahvil ederek masum insanlara bulaştırmaktasın" demek isterdim! Bunu sanat/edebiyat/felsefe gibi soylu isimlerle ilişkilendirmek bana oldukça çirkin geliyor. Sanat/edebiyat/felsefe insanları daha kaliteli yaşatmak içindir, öldürmek/intiharı özendirmek için yapılıyor sanılmaları bunları sanat/edebiyat/felsefe yapmaz. Sadece sorumsuzluk ve sahtekarlık olabilir düşüncesindeyim!

B

Edebiyat budur zaten bence, yapamadığını yazıya dökmek, genelde intiharı öven yazarlarin hiçbiri intihar etmemiştir Camus gibi, hayatın güzelliğinden vsvs den bahseden yazarlar ise intihar etmiştir

Hamit Nibat 6 yıl

Aynen katılıyorum azizim! Yazan / çizenin buyurup kendini öldürmeyip içindeki irinini bir de ona para ödeyen / onu zenginleştiren insanlara pazarlaması işte işin sahtekarlık boyutu dediğim tarafıdır.

Bülent Erbilen 6 yıl

Hamit Nibat Camus intihar etmedi, trafik kazasında öldü.

Sadık Cabak 6 yıl

Ölüm üzerinde düşünülmesi gereken en önemli olgudur. Düşünülmesi eksik oldu, duyumsanması gereken de eklemeliyim. Ölüm üzerinde okumak, düşünmek ölmeyi gerektirmez, çoğu zaman hayatınızı gözden geçirmenize vesile olur. Yapamadıklarınızı yapma cesareti bulursunuz, geçmişe bakmaktan vazgeçip geleceğe doğru bakmaya cesaret edersiniz.

Can Cirak 6 yıl