Bir kadın güvenlik görevlisi ilanlarına nasıl yaklaşmalı?

Selam yardimrail ailem. Bu ara ciddi bir maddi sıkıntı içine girdigimiz için ben de en acillisinden is aramaya başladım. Öyle ki temizlik isine bile baktım diyeyim. Önlisans büro yönetimi mezunuyum. Neyse, is ararken güvenlik görevlisi ilanlarına çok denk geldim. Birini arayıp konuştum haftada 5 gün 12 saat çalışma süresi dendi. 200Tl başlangıçta kurs ücreti aliniyor gerisi 2 3 taksit. Sizce bu is kadınlar için nasıl bir is? Çalışan var mi içinizde?

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
9
9 CEVAP

Merhaba. Bende güvenlik görevlisiyim. Güvenlik şirketlerini çok iyi araştırman lazım. Silahsız kurs için 350 liradan fazla verme. Securitas, akdeniz, tepe gibi şirketler sağlam şirketlerdir. Bende tepeden almıştım kimliğimi. Gece vardiyası olmayan işleri tercih et. Sana günlük 12 saat demişler ama normali günlük 8 saat çalışma süresi. Eğer istanbulda isen 8 saatlik çalışma süresi olan işte 1.800-1.900 den aşağıya, 12 saatlik çalışma süresi olan işte de 2.100-2.200 den aşağıya çalışma. Mesala iş bulma vaadi ile 150 tl-200 tl ücret isteyen firmalar var e... Güvenlik gibi bunlara asla para verme ve güvenme bunlar iş bulmuyor seni başka firmalara yönlendiriyor. Şirketler genelde türbanlı kadınları işe almak istemezler ama tabii alan şirketler de var al group ve hedef güvenlik gibi. Al group hastaneleri aldı oraya başvurup hastanede çalışabilirsin. Sormak istediğin konu varsa sor cevaplayayım.

F

Çok tesekkur ederim çok yardımcı oldunuz. 2 gündüz 2 gece 2 of veya kadınlar için sabit gündüz olabiliyor dediler ve 12 saat çalışma suresi dediler. Silahsız 400 silahli 600tl dediler. Çok kararsız olduğum bir işti bu ama yine de bir araştırayım demiştim. Peki çalışan biri olarak sizce kadınlar için nasıl bir meslek bu? Yani kadınlara çok uygun olmayan bir is midir, zorlukları var midir vs vs.

Gamze Yelken 6 yıl

Zorlukları projeye göre değişir. Mesala avm projesi olirsa hep ayaktasın. Plaza projesi olursa hep oturursun sadece telefonla gelenleri bildirirsin. site projesi olursa orda da aynı oturuyorsun telefonla gelenleri bildiriyorsun. Hastane projesi olursa orası biraz zor ziyaret saatlerine uymayanlar ziyaret saati olmadığı halde girmeye çalışanlar hele bi de acile düşersen hiç sorma. Ama hangi şirket ya da proje olursa olsun genellikle kadın güvenlikleri geride tutup fazla çalıştırmazlar.

Fatih Ogut 6 yıl

Mesala benimle aynı projede çalışan kadın bir arkadaş var 3 erkek güvenliği cebinden çıkartır.

Fatih Ogut 6 yıl

Anladım çok tesekkur ederim yardımınız için.

Gamze Yelken 6 yıl

Rica ederim.

Fatih Ogut 6 yıl