Boyun düzleşmesinden kaynaklı sırt, omuz ve enseden başa yayılan ağrılar için egzersiz ve tedavi önerisi

Boyun düzleşmesinden kaynaklı sırt, omuz ve enseden başa yayılan ağrılar için egzersiz, bitkisel yağ ile yapılan masaj vs. Önerisi olan var mı?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
21
21 CEVAP

Omurganın, boyun bölgesinde doğal şeklini kaybetmesi sonucunda boyun düzleşmesi oluşur. Boyun düzleşmesine birçok faktör neden olmakla birlikte en belirgin neden psikolojik sorunlar ve aşırı strestir

Boyundaki omurgalar, sağlıklı kişilerce C şekline benzer kavisli bir yapıdadır. Çeşitli faktörler sonucunda, boyun kasları aşırı bir şekilde gerildiğinde, boyun aksını bozar ve omurgayı ‘’I’’ şeklinde düzleştirir.

Boyun düzleşmesinin uzun süre bilgisayar kullanımı hareketsiz kalmak, sürekli öne eğilerek çalışmak vb. Pozisyonların sonucunda oluşabilir. Ancak kasların aşırı gerilmesi çoğu zaman kişinin kaygı ve stres durumuyla yakından ilgilidir. Yoğun stres altında, vücuttaki kaslar istemsiz olarak kasılır. Bu durumdan en çok etkilenen bölgelerin başında ise boyun gelir. Düzleşen boyun aksında, beyne giden kan damarları da etkilenir. beyne yeterince kan gidemediği için isteksizlik, mutsuzluk, konsantrasyon sorunları gibi çeşitli şikayetler oluşmaya başlar.

Tedavi edilmeyen boyun düzleşmesi vakalarında;

Baş ağrısı
Baş dönmesi
Mide bulantısı
Kollarda veya sırtta uyuşmalar
Konsantrasyon bozuklukları
Unutkanlık
Uyku bozuklukları
Mutsuzluk ve isteksizlik oluşabilir.
Boyun düzleşmesi teşhisi nasıl yapılır?

Hekimin yapacağı elle muayene ve çekilecek MR görüntülemesi ile, boyun aksı incelenerek düzleşme olup olmadığı teşhis edilebilir.

Boyun düzleşmesi nasıl tedavi edilir?

Başlangıç aşamasındaki boyun düzleşmesi vakalarında aşağıdaki uygulamalar kasların gevşemesi için genellikle yeterlidir.

Kaygı ve stresten uzak durmak
Sakin, sessiz bir yerde dinlenmek
Enseyi soğuktan ve nemden korumak
Bol bol yüzmek
Doktor kontrolünde kas gevşetici ilaç kullanmak
Boyun düzleşmesinin ilerlediği vakalarda, özellikle ağrıların kollara yayılması durumunda, mevcut tedaviye fizik tedavi uygulamalarının da eklenmesi gerekebilir. Boyun düzleşmesiyle beraber, fıtık oluşumu da varsa cerrahi operasyon gerekebilir.

Boyun düzleşmesi tedavi edilmezse nelere sebep olur?

Tedavi edilmeyen düzleşme, sayısı ve şiddeti artan baş ağrılarına neden olur. Bir süre sonra vücut ağrı kesicilere cevap vermemeye başlar. beyne giden kan dolaşımının aksaması, kendini mutsuzluk ve depresyon olarak gösterir. Dengede durma, yürüme ve konsantrasyon gerektiren işlerde zorlanmalar meydana gelir.

A