Bronzlaşan ten eski haline nasıl döner?

Şimdi bi şey sorucam ama trolliceksiniz ama yine de sorucam, her şeyin çözümü var ya, bronzlasmis teni eski haline dondurmenin formülü var mı

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
55
55 CEVAP

Peeling tarifi: 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 - 3 yemek kaşığı toz şeker ve 1 - 2 damla limon karıştırılarak hafif dairesel hareketlerle beyazlaması istenilen bölgeye uygulanır. Daha sonra cilt ılık suyla ve en son soğuk suyla yıkanarak cildin nem dengesi ayarlanır ve daha dinç bir görünüm elde edilir. Bir diğer yöntem olan kese ise sıcak duşta, hamamda veya saunada buhardan yararlanarak cildin ölü hücre ve kirden arındırılmasına yardımcı olur. Yeterli buharın ardından cildin istenilen bölgesi hafifçe keselenir. Burada dikkat edilmesi gereken konu cildi tahriş etmemektir. Keseden sonra cilt ılık ve soğuk suyla durulandıktan sonra krem sürerek cildin kaybettiği nemi geri kazanması sağlanır.

Bir diğer doğal cilt beyazlatma yöntemi ise yeşil limon, zerdeçal ve bal kullanarak yapılan peelingdir. Bu üç malzeme eşit olarak karıştırılarak elde edilen karışım istenilen bölgeye masaj yaparak sürülür. 15 dakika bekletildikten sonra ılık bir duş alınır.

Salatalık dilimleri de cilt beyazlatmada sıkça kullanılan yöntemlerdendir. Yatmadan önce cilde sürülecek salatalık suyu gece boyunca cildin rengini açmaya yardımcı olacaktır. Ertesi gün cilt soğuk suyla yıkanır. Aynı şekilde beyaz turp ve yoğurt sürmek de cildin rengini açacak pigmentler içerdiğinden gayet faydalı formüllerden biridir.

10 gün boyunca yapılacak bu yöntemler cildin bronz görüntüsünden kurtulup açılmasına yardımcı olur. Ayrıca bol su içerek de bu dönemde cildin nem dengesi korunabilir, dinç ve parlak bir tene kolayca sahip olunabilir.

V