Bu dünyaya ait olmadığı duygusu yaşayan?

Hiç bulunduğunuz ortama, zamana, olduğunuz kişiye ait olmadığınızı düşündünüz mü?

C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
55
55 CEVAP

Böyle hissetmeye devam ettiğiniz sürece yaşam kaliteniz ve veriminiz düşer Kendiniz başta olmak üzere kimseye faydanız dokunmaz.

S

ben zaten kendimle barışığım bence tam olmak istediğim gibi bir insanım bu da bana başarı getiriyor ama çevremdeki insanlarla ilişki kuramıyorum özellikle akrabalarımla onların yanındayken sanki orada bulunmamam gerektiğini hissediyorum tüm bunlar bana yabancı geliyor

Ceren Türkkan 6 yıl

ayrıca güzel yorumunuz içinde teşekkürler

Ceren Türkkan 6 yıl

Sevgili Ceren Türkkan kendinle barisik olman çok güzel. Ama bu özelliğin çevrendeki ınsanlarla ilişki kurmanı kolâylestirmali. Hepimiz hemde yakın çevremizden iyi duygular hissetmiyoruz ama yine de insanlarla ilişkiye çaba harciyoruz. Sevgiler

Süheyla Komurcu 6 yıl

Kesinlikle!

Ceren Türkkan 6 yıl

Biz barışığız zaten kendimizle siz niye bu kadar taktınız kafaya çoğu kişi yaşadığı zamanı sevmiyor, neden? Herşey çok sıradanlaştı da ondan. ..

Nefiye Avseven 6 yıl

Nefiye Avseven beni anladığınızı düşünmüyorum. Yine tekrarlıyorum. Hersey sıradanlardı diyorsunuz. Siradanlasan siz olduğunuz için herşeyi sıradan görüyorsunuz. Siz siradanlasmaktan kurtuldugunuzda hiç birşey sıradan gelmeyecek size.

Süheyla Komurcu 6 yıl

Yaşamı renkli yapan insanın kendisidir.

Süheyla Komurcu 6 yıl

Bence yaşamın zamanları farklı farklı olabilir. Örneğin yetmişlerin Türkiyesi ile ikibinler çok farklı. Kendimizi bulunduğumuz zamana ait hissetmiyoruz diye psikolojimiz bozuk olamaz Süheyla hanım? İnsan için bazı zamanlar herşeyin sıradan gelmesi de olağan bir durumdur. Bunun insanın sıradan yada olağandışı olmasıyla ne alakası var

Burçin Fgn 6 yıl

O sizin bakış açınız, toplumun nabzını iyi ölçtünüz mü ki bu kadar net konuşuyorsunuz veya yaşça daha gençsiniz sanırım yazdıklarınız bunu gösteriyor

Nefiye Avseven 6 yıl

Sevgili Burçin Fgn ve Nefiye ben orta yaştayım. post a herkesin verdiği cevap inanın ki bana garip geldi. Biri de "ben tam zamanımın insanıyım çünkü kraliçeler gibi yaşıyorum"demiş. Bu da çok yanlış geldi bana. Yani yaşadığımız zamanı sorunlarımız olsa da olmasa da sevmeliyiz. Yasadigimiz zamanın insanı değilim demek yaşadığı hayattan memnuniyetsizlik belirtisidir. Bende büyük bir acı yaşadığımda yaşam bana anlamsız ve sıradanmış gibi geliyor ama biliyorum ki bu benim yasadigin acıdan kaynaklanıyor. Yoksa yaşam hiç bir zaman sıradan olamaz. Ayrica hiç kendimi zamanima ait hissetmediğim olmadi. Odisse 'yi okurken sanki milat öncesi devirlerde yaşadım. Yada uzay biliminin çok ilerlediği gezegenler arası seyahatleri hayal edebilirim. Ama asla bu zamanda yaşamıyormuş hissim olamaz. Bu kendi gercekligimi reddetmektir.

Süheyla Komurcu 6 yıl

Zaten bizde o zAmanda yaşıyormuşuz gibi oluyor demiyoruz. Bu zAmana Ait hissetmiyoruz diyoruz. Sen de odisseyi okurken aynı hissi yaşamışsın bak farklı değil. Ayrıca sürekli bana yanlış geldi diyorsun. Sana yanlış gelmesi yanlış olduğu anlamına gelmez o senin kendi görüşün. Birsuru insanda senin bakış açını yanlış buluyor. Biz sana boyle dememelisin bana yanlış geldi bu psikiyatride hastalık kabul ediliyor diyormuyuz?

Burçin Fgn 6 yıl

örnekleri vermemin sebebi bu zaten. Okudugum kitabı çok benimseyerek okuduğumu ( zaten öyle okunmali) ve sadece o sırada o zamanı hayal edebildigimi yazdım. Yoksa durduk yerde "kendini bu zamana ait hissediyor musun sorusuna cevap bile verme gereği duymam. Soru saçma zaten. Cevaplarda öyle.

Süheyla Komurcu 6 yıl

Yada sanırım "bu zamana ait hissetmiyorum" deyince özel bir kimliğe kavusacaginizi zannediyorsunuz.

Süheyla Komurcu 6 yıl

tavsiyem kendi zamaniniza dönüp işinize gücünüze bakın.

Süheyla Komurcu 6 yıl