Büyük şehirlerdeki hava kirliliği ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Türkiyede bir yılda ölen insanların 30-32 bini hava kirliliğinin sebep olduğu hastalıklarından ölüyormuş. Uzmanlar İstanbul ve Ankaranın hava kirliliğinden sıranın başını çektiğini açıkladı az önce. Direk orada yaşayanlara önerim hemen o şehirleri terk etsinler dedi. İzmir temiz şehir Diyordum ama İzmir de hava kirliliğinde ilk sıralarda. Bu hava kirliliği esasen de çocukların ve bebeklerin akciğer gelişimini etkiliyor. Ne düşünüyorsunuz bu kirlilik konusunda?

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
38
38 CEVAP

Sevgili Dostlar 25 senelik bir Makina Mühendisi olarak ; size maalesef Türkiye'de kimsenin Kral Çıplak dilemediği bir konuda bilgi paylaşmak istiyorum. Ülkemizde gene tam 25 senedir yaygınlaşarak kullanılan soğutma yapan TÜM KLİMA CİHAZLARI ve SİSTEMLER - Bakteri, mikrop, virüs ve mantar üretmektedir.
Teknik izahı şudur! Bizim ülkemizdeki tüm Klima sistemleri DRENAJ borulu ve hatlıdır. Bunda Ne var diyeceksiniz ?
Bu cihazlar soğutma yaparken 15 derecenin altında hava üfler ve 14,5 derece havanın çiğ noktasıdır. Hava 14,5 derecenin altında bir borudan ve serpintinden/ bataryadan geçince terleme yapar ve bu su dışarı atılır ama serpintin bir kere nemlenmiştir ve Klimanın fanı içerdeki veya dışarıdaki havayı bu serpantinin/ bataryanın üzerinden geçirir. Havanın içindeki bakteri, mikrop, virüs ve mantarlar bu serpintine yapışır ve üremeye başlar. Kimyasal su ile her ay temizlenmeyen serpintin / yani kullandığımız Klima sistem ve cihazlarının bataryalarında 1 milyon ile 1 trilyon arasında sağlığa zararlı bakteri, virüs, mantar ve mikrop birikir ve her nefes aldığımızda üst solunum yollarımızdan geçip, ciğerlerimize ulaşır ve vücudumuzda savaşa girer. Bizde hemen Antibiyotik alırız ama şunu artık öğrendik ; bakteriler her sene kullanılan antibiyotiklere karşı daha fazla direnç kazandı ve şu an süper bakteri sınıfında - hiç bir antibiyotiğin YOK edemediği Yen'i bir tür bile gelişti. Ve en acısı bu kötü bakterileri YOK etmek için aldığımız antibiyotikler artık vücudumuzun bağışıklık - immün sistemini oluşturan iyi bakterileri - probiyotik ve kombiyotikleri yok etmektedir ve bağışıklık sistemimiz her geçen gün daha zayıflamaktadır .
Yapılması gerek tüm mevcut Split - Vrv / Vrf - Fan Coil FCU - Klima sistemleri çöpe atılmalı ve taze hava ve hepa filtre sistemli FANSIZ Klima cihazlarına geçilmeli. Bkz Hygenic Chilled Beam! Halton -
Bol bol dışarda açık havada yürüyüş.

K

Benim annem de klimadan kaptığı mik roptan zatüürreden öldü. Sapasağlamdı kardeşim onu bir tatile götürdü. Ikiside hasta oldular ama annem yaşlıydı. Kaldıramadı.

K Feza Erkan 6 yıl

Beni ciddi derecede rahatsız etti klima ve bu yüzden derslerim aksadı. Klimayı açtırmamaya çalıştım ama o da olmadı. Sonuç kötü yani bizzat etkilerini gördüm maalesef

Arif Onar 6 yıl

Ama klima için dezenfektanlı temizleyici var ben arkadaşlarıma bedelsiz verdim. Yine de temizlemeyi unutan çok.

K Feza Erkan 6 yıl