Büyük şehirlerdeki hava kirliliği ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Türkiyede bir yılda ölen insanların 30-32 bini hava kirliliğinin sebep olduğu hastalıklarından ölüyormuş. Uzmanlar İstanbul ve Ankaranın hava kirliliğinden sıranın başını çektiğini açıkladı az önce. Direk orada yaşayanlara önerim hemen o şehirleri terk etsinler dedi. İzmir temiz şehir Diyordum ama İzmir de hava kirliliğinde ilk sıralarda. Bu hava kirliliği esasen de çocukların ve bebeklerin akciğer gelişimini etkiliyor. Ne düşünüyorsunuz bu kirlilik konusunda?

H
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
38
38 CEVAP

Geçtiğimiz günlerde Türk Tabipleri Birliği, Türk Toraks Derneği ve Halk Sağlığı Uzmanları Derneği, Türkiye’de 33 bin 300 kişi hava kirliliğine bağlı nedenlerden hayatını kaybettiğini; hava kirliliğine bağlı nedenlerden hayatını kaybedenlerin, trafik kazalarından dolay hayatını kaybedenlerden 11 kat daha fazla olduğuna dikkat çekmişti.

Gelecek dönemlerde Türkiye’de 20 olan kömürlü termik santral sayısının 80’e çıkartılması planlanıyor. Uzmanlar, yeni santrallerin hayata geçmesiyle bölgedeki hava kirliliğinde yıllık ortalama düzeylerin yüzde 50-yüzde 150 oranlarında artacağını ve çok daha fazla sağlık sorununa yol açacağını belirtiyor.

H