Cezaevine girenler, cezaevi psikolojinizi nasıl etkiledi?

hayatının bir döneminde hapishanede yatmış insanlara bir sorum olacak. Hapishaneye hırsızlık, cinayet, tecavüz ya da terör suçlarından girmiş olabilirsiniz; fakat hapishanede kalma sürenizi tamamlayıp dışarı çıktığınızda, içerde geçen zamanlar, yaşama ve işlediğiniz suça\suçlara olan bakışınızı ne yönde etkiledi? Sizce hapishane sizi tedavi mi etti yoksa daha da mı azgınlaştırdı, ötekileştirdi? Belki de hiçbirini yapmadı.
Not: Bu soruya cevap geleceğini düşünmüyorum. Adam çıkıp "daha da azgınlaştım" dese, onun potansiyelini görüp topluca lince tutacağız çünkü.

Dipnot: Belki yanılırım diye yine de soruyorum.

Dipdipnot: Bu post hapishaneler hakkındaki düşüncelerinizi öğrenmek için değil, hapishanelerde yatmış insanların deneyimlerini öğrenmek için açılmıştır. Yoksa elbette belgesellerden, filmlerden ve kitaplardan her birimizin birer fikri vardır!

Dibindibininnotu: Birinci ağızdan dinlediğiniz anılar varsa, onlar da kabulümdür.

N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
37
37 CEVAP

Ben de girdim çok komik bir şekilde mal beyanını eksik vermekten eksiklikte şuydu ne zaman odeyecegimi belirtmemek çok komikti benim devlet kurumlarına olan guvenimi cokkk sağlamlaştırdı. Basit suçlardan ya da yanilgidan içeri girenleri bu işin Piri olan insanlarla aynı koğuşlara koymak çok akıllıca böylece dışarı çıktıklarında onlar için iş yapıyorlar genelde. Ben olayimi sindirdigim icin gayet güzel inceleme yaptım içeride çıkınca tövbe ederim diyenler çok az genelde bu iş için bana dünya ceza verdiler millet dünyayı yapiyo ceza almıyorlar düşüncesiyle çıkınca daha büyük işler peşine dusuyorlar. Benim suçum çok basit ve komik olmasına rağmen çıktığımda dünya kadar suçluya birinci elden ulaşacağım bir suru tel nosu vardı elimde ve bir suru iş teklifi (inanılmaz masum gorunuyormusum ve çok sakinmisim) yanı ıslah falan hikaye olsa olsa %5 i pişman olup birakiyordur bu işleri onların çoğu da anlık işlenen suclardir

Z

Suç müptelası olanlara da taze kan oluyor desene

Neslihan Nilden 5 yıl

Aynen öyle bilmeyen de çok güzel öğreniyor değişik suç stillerini

Zeynep Eripek 5 yıl

Başınıza gelen şey tam bir trajedi. Çok geçmiş olsun.

Necla Saitoğlu 5 yıl

Tecrübe diyorum ben benden daha kötüsü vardı bir kadın oğlunun damatligini almaya gidiyorlarken otobüste hırsızlık oluyor karakola çekiliyor otobüs GBT bakılırken kadını hopp alıyorlar kadın delirmisti getirdiklerinde günlerce çığlık çığlığa ağladı suçu da benim gibi mal beyanı vermemekti ama kadincagiz şehir değiştirmiş tel faturası gelmiş arkasından icralık olmuş ve haberi yok

Zeynep Eripek 5 yıl

Kimbilir daha başka ne insanlar tanıyıp ne hayatlara şahit olmuşsunuzdur. Tecrübe demekte haklısınız.

Necla Saitoğlu 5 yıl

Emin olun beni artık çok az şey şaşırtabilir

Zeynep Eripek 5 yıl