Cilt kuruluğu ve saç dökülmesi varsa bu vitaminlerin eksikliğinden kaynaklanabilir

Cildiniz Kuru ve Saçlarınız Dökülüyorsa Sebebi Bu Vitaminlerin Eksikliği!

İşte belirli bir vitamin eksikliğini işaret eden belirtilerden bazıları:

- Çatlamış dudaklar: Demir, çinko ve B vitamini (B3, B2 ve B12) eksikliği belirtisidir. Bu durum genelde, bu yapı maddelerini yeteri kadar tüketmeyen vejetaryenlerde görülür.

Çözümü: Daha çok pazı, yer fıstığı, bakliyat, kümes hayvanları eti, ton balığı, yumurta, somon ve kabuklu deniz ürünleri tüketmelisiniz. C vitamini, demirin emilimini artırır. Kırmızı biber, karnabahar, brokoli ve lahanada bol miktarda bulunur. C vitamini aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir.

- Yüz üzerinde (ve bazen başka yerlerde) kurdeşen ve saç dökülmesi: Bu durum B7 vitamini eksikliğinin göstergesi olabilir.

Çözümü: Daha fazla pişmiş yumurta, avokado, muz, ahududu, ceviz, soya fasulyesi, karnabahar, mantar ve somon balığı yiyin.

- Ciltte akneye benzeyen kırmızı ve beyaz renk değişimleri (genelde yüzde, kollarda, uyluklarda ve sırtta): Yağ asidi yetersizliği, A ve E vitamini eksikliği işaretidir.

Çözümü: Doymuş yağlı gıdalardan ve trans yağlardan (margarin) uzak durun, daha sağlıklı yağlar tüketin. A vitamini yeşil yapraklı sebzelerde, havuçta, tatlı patateste ve kırmızı biberde bulunur. D vitamini için ise günde 10 dakika güneş ışığına maruz kalın.

- Ellerde, ayaklarda veya vücudun başka bir yerinde uyuşma ve karıncalanma: Bu durum çevresel sinirlerle ilintili olup B vitamini (B9, B6 ve B12 vitaminleri) eksikliği belirtisidir. Diğer belirtileri arasında kansızlık, depresyon, hormon dengesizliği ve yorgunluk sayılabilir.

Çözümü: Daha fazla tavuk, kabuklu deniz ürünü, fasulye, pancar, kuşkonmaz ve ıspanak tüketilmesi tavsiye ediliyor.

- Kas kampları, parmaklarda, bacaklarda, sırtta ve el bileklerinde şiddetli ağrı: Bu durum magnezyum, potasyum ve kalsiyum eksikliği göstergesidir. Nadir egzersiz yapan kişiler aşırı terlemeden dolayı bu duruma daha yatkındırlar.

Çözümü: Daha fazla muz, elma, üzüm, greyfurt, badem, fındık, kabak, brokoli ve lahana, ıspanak ve kara hindiba gibi koyu yapraklı yeşillikler tüketin.

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
4
4 CEVAP

Ahhh esimde elinde ellerde parmaklarda uyuşma karıncalanma ve tutamadığı zamanlarda oluyor.. Ve tavuk yiyin diyor.. Kaç aydır yemiyoruz ki... Arkadaşı tavuk kesmiş vermis.. özel bir misafir bekliyoruz yemek için

G

güneş abla biz gelelim mi

Firdevs OcAk 5 yıl

Gell canmmm.. Sana her zaman kapim açık..

Güneş Yalnızkurt 5 yıl

Allah razi olsun ablam.

Firdevs OcAk 5 yıl

Bizi bekleyin diycemde.... Neyseee size özel Azrani doğum gününde yiyin

Zeycan Simya 5 yıl