Cinselliğin erken yaşta öğrenilmesinin sakıncaları nelerdir?

Bir bireyin cinselliği en azından basit bir şekilde erken yaşta öğrenmesinin ne gibi zararları olur ?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Erken yaşta öğrenilmesi çocukluk evresinden geçişi hızlandırır belkide direk atlar ve çocukluk beklendiği gibi yaşanmaz. Buda ilerde sıkıntılara yol açar. Fiziksel olarak gelişmiş ama iq seviyesi yerlerde yetişkin çocuklarımız olur. Geçenlerde bir yazı okudum istanbul daki bir estetik merkeziyle ilgili röportaj. 13-17 yas arası kız çocuklar göğüs büyütme kalça diklestirme dudak şişirme gibi isteklerle geliyorlarmis. Erken yaşta ogrenilmesinin bu yüzden tehlikelidir çünkü genç nesil beğenmek ve begenilmek üzere güdülenmiş oluyor eger olmazsa hayatindaki en büyük eksiklik olarak görülüyor. Çocuklara değil onların anne babasına eğitim verilmeli. Çocuğa sadece harçlık verip okula göndermekle çocuk yetiştirilmiş olmuyor. Zamani geldiğinde hem ebeveynler evde hemde yetkililer bunu eğitim mufredatina koyup okulda kontrollü olarak öğretim gereklidir.

A

Avrupa'daki çocukların IQ düzeyleri düşük mü? özellikle de bilim onlardan çıkarken... Hatta cinsellik konusunda batının yüz karası ABD'den çıkarken. Geçiniz. O operasyondan söz etmen güzel olmuş. Burada, kendi başına öğrendiğinde ne olduğunu görüyoruz. Gel gör ki artık öğrenmelerinin önünü kesmek imkansız. Eğitim işte tam da bu yüzden çok önemli. O çocuk zaten öğrenecek yani. Öğ-re-ne-cek! Öğreniyorlar da yahu. Ya gizli saklı, kim bilir ne türlü olur ne oluyorsa ya da gözetim ve düzen altında sağlıklı temel daha en baştan atılır. Ailelerin bu konuda hiç bi şey öğrettiği yok. özellikle anadoluda. Zaten kendileri de bilmiyor. Ne yapsınlar. Bu saatten sonra ebeveynleri eğitmek hayal, hele hele Anadolu için. Olay, sokağa salmak ya da elinden tutmakla ilgili. İyi enn baştan sıkı tutmakla ilgili

Raşit Crtn 6 yıl

ABD'den bilim adamı çıkmaz. Bilim adamı ABD'ye çıkar. ABD yapay bir devlettir anlayın şunu.

Onur Çiçeklidağ 6 yıl

Raşit günümüz avrupası ile bizi karşılaştırman çok yanlış. Adamlar olayı 500 sene önceki reform rönesans hareketleriyle aşmış ve bugüne gelmiş. Biz daha 100 sene önceki avrupayiz. Onlarda artık sıradan bişey anne babası hatta dedeleri nineleri bile eğitimli kültürlü. Bizi onlarla kiyaslaman için en az iki nesil daha geçmesi lazım. Sonuçta avrupa dediğin yer de birden bu hale gelmedi böyle olmadı. Belli aşamalardan geçti kademeli kademeli sonunda hedeflenen düzeye ulaşıldı. Burda kız daha erkek arkadaş bile diyemiyorken orda kız sevgilisini eve getirip birlikte aynı odada kalıyor ve bu çok normal ebeveynler bişey demiyor. Ayrıca biliminde bununla doğrudan bir ilişkisi olduğunu sanmıyorum. Yani çocuklar cinselliği öğrendi diye bilim ilerlemiyor eğitim sistemleri nitelikli olduğu için imkanlar fazla olduğu için ilerliyor. Aynı ortam burda olsa Anadolu insanı da onlardan geri kalmazdı geçerdi bile.

Ahmet Aslan 6 yıl