Çocuklarda alerji astıma ne iyi gelir?

Çocuklarda alerji astıma ne iyi gelir?
O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
11
11 CEVAP

Meyan koku

E

Soğuk pres keçi boynuzu pekmezi kullanın. İyi geliyor ben kullandım.

F

Kesinli tozdan sakinacaksiniz.? Ne kadar temiz olsanizda farketmez. Yatak koltuk ve hali diplerinde bakteriler var.

S

com-spmqaqcig3afx3rv4i00.jpg

görsel materyal
S

sogukpreskeci boynuzu pekmezi hergun bi tatli kasigi

Z

deterjan kullanımını olabildiğince azaltın. Doğal şeyler kullanın. Çok steril ortam da yaşamak, yaşatmak vücudun dirncini azaltır bence. Yavaş yavaş alıştırın.

Z

bu deterjani kullanin hem turk mali hem icinde petrol turevi yok ve dogal

Z

a101 lerde de var satiliyor

Z

En iyi alerji attirici kefirdir

S

Astım belirtilerini ortadan kaldıracak diyet yoktur. Fakat bazı yiyecekler yardımcı olabilir:

Taze meyve ve sebzeler: Beta karoten, vitamin C ve vitamin E gibi antioksidanların akciğer dokusundaki şişliği ve iltihabı azalttığı gösterilmiştir. Bu maddeleri içeren yiyecekler serbest radikallerin oluşturduğu doku hasarını önleyebilir.

D vitamini: Astımı olan kişilerin birçoğunda serum D vitamini düzeyi düşük bulunmaktadır. Süt, yumurta, somon başta olmak üzere balıklar D vitamini içerir. Dışarıda bir kaç dakika bile durmak D vitamini düzeyini arttırır.

Diyetteki tuzu azaltmanın ve omega-3 yağ asitlerinden zengin beslenmenin astım bulgularını azalttığı gösterilmiştir.

Hangi yiyecekleri daha çok tüketelim?

1) Portakal, mandalina vitamin C kaynağıdır ve C vitamini içindeki askorbik asit, alerjik iltihabı azaltır.

2) Fındık, ceviz ve badem vitamin E içerir. Antioksidan özelliği ile doku hasarını engeller.

3) Havuç ve sarı, turuncu, kırmızı sebzeler ve meyveler beta karoten içerir ve antioksidan özelliği ile hücre yıkımını önler. Beta karoten vücut tarafından önemli bir yapı taşı olan vitamin A ya çevrilir.

4) Soğan flavonoid denilen kılcal damar duvarını güçlendiren minik kristaller içerir. Ayrıca akciğeri hava kirliliğinin olumsuz etkilerinden korur. Elma, armut ve böğürtlen grubu meyvelerde de aynı madde bulunmaktadır.

5) Ton balığı omega-3 yağ asitleri ve selenium içerir. Omega-3 yağ asitleri alerjik iltihabı azaltır. Astım atağı geçiren kişilerin bazılarında selenium düşük bulunmuştur.

6) Yoğurt probiotik içerir ve alerjik iltihabı yatıştırır.

7) Yeşil yapraklı sebzeler, başta ıspanak olmak üzere folat ve magnezyum içerir. Folatın alerjik reaksiyonu baskıladığı ve hastalık bulgularını hafiflettiği gösterilmiştir. Bazı astım hastalarının belirtileri olduğunda magnezyum seviyesinde düşüklük bulunmuştur bu nedenle yeterli magnezyum alınması önerilmektedir.

8) Elma vitaminler ve akciğer kapasitesine yardımcı olan fitokimyasallar içerir. Elma kabuğu kuersetin, kateşin, epikateşin, prosyanidin gibi flavonoidler bulundurur.

Sülfitlerden kaçının: Sülfitler gıdaların uzun süre dayanmasını sağlayan kimyasallardır ve bazı insanlarda astım bulgularını tetikleyebilir. Şarap, kurutulmuş meyveler, turşu, taze veya dondurulmuş karides ve diğer saklanan yiyeceklerde bulunabilir.

Alerjiyi tetikleyen yiyeceklerden kaçının: Astımlı kişilerde yiyecek alerjisi de bulunabilir. Yiyecek alerjileri de astım belirtileri gösterebilir. Bazı kişilerde alerji yapan yiyecek tüketiminden sonra egzersiz yapmak astım bulgularını açığa çıkarabilir.

Alerjiniz olan yiyecekleri hekiminiz öyküden, muayene bulgularından yiyeceği kesince belirtilerin düzelmesi ile başlayınca artmasından, alerji cilt testinden ve kandan bakılan IgE ilişkili testten saptayabilir. Bu testler dışında bilimsel olarak kabul edilmiş bir yöntem bulunmamaktadır. Kan testleri her zaman çok kuvvetli bir ilişki göstermeyebilir. Maliyeti çok yüksek ve bilim dünyası tarafından yararsız olarak görülen testleri uygulatmamaya dikkat ediniz.

Sağlıklı vücut ağırlığınızı koruyun: Vücut ağırlığının fazla olması astım bulgularını arttırabilir. Çok az bile kilo vermek astım bulgularını azaltabilir. Sağlıklı ağırlığınızı ve o ağırlığı korumak için nasıl besleneceğinizi öğrenin.

A

Cam kozalagı reçeli iyi diyorlar. Deneyecem seneye ins. Bende

H