Diplomaya dayalı alan değişikliği hakkında yorumlar

Diplomaya dayalı alan değişikliğini bekliyoruz. Bu konuda yorumlarınız nedir?

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
32
32 CEVAP

Branş değişikliği yan alan değil diplomaya dayalı esas mezuniyet alanı ile herkes kendi alanına geçer ve 10 binlerce sınıf öğretmeni alanı açılır bunun neresi kötü zaten bu öğretmenler kadrolu sınıfçı şu an!

M

On binlerce sınıf öğretmeni alanı açılırken zaten topu topu ülke genelinde norm açığı bin rakamını zor bulan branşlarda ki alan daralıyor sayın hocam. O branşlara dışarıda atanmak isteyen binlerce kişi var ve bekliyor. Ve bu değişiklik yapıldığında bu işe başvuru yapacak arkadaşların diploma branşlarıda çoğunlukla bu ülke genelinde norm açığı bin rakamını bile zor bulan branşlardan. Sıkıntı burada zaten. Sizinde dediğiniz gibi zaten bu insanlar kadrolu öğretmen yani bu insanların işleri zaten var. Hem de bir çoğu en azı 15 senedir bu işi yapıyor. Bizim kafamıza takılan hal böyle iken ve dışarıda o alan değişikliği yapıldığında yapılacak alanlara atanmayı bekleyen bir dünya insan varken bu bencillik niye?

Borahan Barish 5 yıl

Haksızlık bencillik yok hocam daha önceden tanınmış hak yeniden verilsin diyorum yan alan hizmetiçi eğitim değil diploma alanı zaten emekli olan öğretmenlerin yerine alım olmalı açık farklı konumdakiler farklı alanlara atanarak geçmişte yapılan hataların faturalarını biz ödemeyelim tabi ki yeni mezunlArın önü açılmalı yeni okullar yapılıp tam gün eğitim ile yeni derslikler ferah herkesin kendi alanında değerlendiği sınıflar daha iyi değil mi sizce?

Mine Özkale 5 yıl

Ülkemizde bahsi geçen alanlarda istihdam açısından sıkıntı çok büyük sayın hocam. Zaten alan değişikliğine karşı olmamın en büyük sebebi de bu. Ha şöyle olsaydı bahsi geçen alanlarda istihdam açısından günümüz itibari ile sorun olmasaydı, atama bekleyen öğretmenler rahatlıkla kendi alanlarına atanabilseydi elbette ki herkesi kendi alanında ders vermesi güzel bir şey. Zaten temel anlamı ile alan değişikliğine karşı olan bir insan değilim. Sadece günümüz şartlarında bunun olmaması gerektiğini savunan bir insanım. Hali hazırda sınıf öğretmeni olarak görev yapan farklı branşta ki arkadaşlar zaten şu an devletin kadrosunda onların maddi açıdan dışarıda atama bekleyen öğretmen arkadaşlar gibi bir sıkıntıları yok. O arkadaşlar kendi işlerini şu an yapamadıkları gibi bir çoğu hala baba parası yemekte mecburen ve önemli bir kısmı aile bile kuramamış vaziyette. Bu durum düzelmeden bu ülkede yapılacak olan alan değişikliği veya buna benzer bir uygulama sıkıntı yaratacaktır. Benim dediğim sadece bu. Olaya çok yönlü bakmak önemli. Yoksa benim temelde tekrar tekrar söylüyorum diplomaya dayalı alan değişikliğine (yan alan ataması hiç bir şekilde yapılmamalı) karşı olan bir insan değilim.

Borahan Barish 5 yıl