Diş macunları uzun vade de çürümeye sebebiyet verir mi?

Okuduğum bir yazı da şöyle diyordu; 'kullandığınız diş macunları çamaşır deterjanının şeker ve naneyle karışımından oluşuyor ve zamanla dişlerin çürümesine sebep oluyor'. İlaveten dişleri bal ve karbonat ile fırçalamanın doğal ve zararsız bir yöntem olduğunu aktarmış. Bu bilgiler doğru mudur? Diş macunları uzun vade de çürümeye sebebiyet verir mi?

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
14
14 CEVAP

Aslında florür zararli bir madde değil dişlerimiz için. Kullanilan çoğu dolgu materyali florür salgılayicak şekilde tasarlanir ve kendini yenileyebilen florür rezervuari olarak kullanılır. Florür dişleri koruyarak agiz içinde dişe zarar vericek bakterileri inhibe eder

A

Çoğu dolgu materyali F salgılayacak şekilde yapılmaz. Sadece süt dişlerin kullanılan bazı materyaller ve daimi dişlerde kaide materyali olarak kullanılan CİS F salgılayacak biçimde üretilir. Bunun dışında rutinde kullanılan kompozitler ve seramikler F salgılamaz.

Utku Beka 5 yıl

Haklısınız yanlış bir terim ile ifade etmişim. Ağız içinde kullanılan F e örnek için söylemiştim diğer materyalleri örneklemeden. Düzeltmeniz ve alt yorumlarda paylaştığınız makale için teşekkür ederim

Anıl Oglum 5 yıl

Birde iyon salabilen kompozitlerde günde 1ppm Flor salınımı bekliyoruz. Kompozitlerde F salınımı olmaz biraz hatalı olmadi mi ?

Anıl Oglum 5 yıl

Rutinde şuan için kullanabildiğimiz kompozit rezinler F salmaz. Yani kliniklerde anterior ve posterior daimi tüm restorasyonlarda kondanse olabilen veya akışkan kompozitler kullanılır. Ormoserler ve iyon salabilen kompozitler henüz kullanılamamakta. Ancak tabi ki Kompomerler de var ama dediğim gibi onlar süt diş restorasyonunda.

Utku Beka 5 yıl

Anladım teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

Anıl Oglum 5 yıl