Diş macunları uzun vade de çürümeye sebebiyet verir mi?

Okuduğum bir yazı da şöyle diyordu; 'kullandığınız diş macunları çamaşır deterjanının şeker ve naneyle karışımından oluşuyor ve zamanla dişlerin çürümesine sebep oluyor'. İlaveten dişleri bal ve karbonat ile fırçalamanın doğal ve zararsız bir yöntem olduğunu aktarmış. Bu bilgiler doğru mudur? Diş macunları uzun vade de çürümeye sebebiyet verir mi?

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
14
14 CEVAP

ozellikle "organik/dogal" modasi ciktigindan beri ne yazikki internette dayanaksiz, bilgisiz yazilar cogalmaya basladi. En dogru bilgiyi isin uzmani olan bir dis hekiminden gidip yuzyuze konusarak ogrenebilirseniz. Muayene icin randevu alir ve doktorunuzu darlamaz veya bilmis tavirlar takinmazsaniz; hicbir doktor/dis hekimi size yalan soylemez/sallamaz.
Icindeki malzemelere allerjiniz olmadikca; dis macunun ne florunun ne de laurly sulfatin size gunluk fircalamanizda bir zarari olmaz.
Fircalama eksiklikleri ve yanlisliklarinizi anlayabilmek icin lutfen muayeneninizi yaptiriniz. Ayrica cocuklariniz alismasi icin curugu olusmadan dis hekimine goturup, dislerini cekmek ici orda bulunmadigina alistiriniz

C