Doğa mı insanı, insan mı doğayı yönetir?(münazara)

yarın sınıfımızda münazara var iki grup olarak ayrıldık biz doğa insanı yönetir diyoruz karşı takım ise tam tersini söylüyor. Doğa insanı yönetir şeklindeki tezi destekleyecek şeyler söylermisiniz ?

Z
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
66
66 CEVAP

Arkadaşım kendine saygın olsun istiyorsan başkalarının fikriyle bişeyler üretme. Düşüncelerin kendine özgü olsun. Herkes biseyler soyleyebilir fakat bu dusunceler seni yansitmaz. Saygılar. .

O

fikir aliyor tabiki kendi süzgecindende gecirecek.

Hazal Delican 6 yıl

katılmadığı bi düşünceyi copy paste yapmicak bilmiyorum yorumunuza katilmıyorum kısaca

Hazal Delican 6 yıl

bende kendi üretsin istiyorum. Oda sizin benim gibi Bir insan. Kendi uretmeli ve kendi emeği ve eforuyla kazanıp yarışma bittiğinde kendisine şu sözü söyleyebilsin istiyorum. Ben başardım!

Orhan Erkkoglu 6 yıl

yardım almayı seçmiş. Onun tercihi ve konunun dışında bir yorum hayirlı aksamlar

Hazal Delican 6 yıl

Insanin aklında zaten bilgisi var ama bilinç altında olduğu için kaybetmiş şimdi bulmak yani hatırlamak istiyor bunun için de bu siteden yardım istiyor bence bu hiçte yanlış degil

Oktay Bedel 6 yıl

Arkadaşım buda duruma senin bakış açın. Eger açmış olduğu post farklı yerde kullanacağı yarışma icin olmasaydı bende fikrimi sunardim fakat yarışmaya benim yada bi başkasının bakış açısıyla katılmasını istemiyorum. Olayi kendi penceresinden yorumlayıp kendi görüş ve düşünceleriyle girmeli. Zaten yarışmanın konusu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçeklik ortaya koyma gerektirmiyor. Yani münazara. Hal böyle olunca sadece fikir üretme fikir çürütme beklenir. Böyle bir yarışmada fikir sunmak için başkalarının fikrini almak değil fikir üretmesi gereklidir.. Yani sizce bu aldığı fikirlerle yarışmayı kazanmış olsa kendi kendine evet ben başardım diyebilirmi? ?siz olsanız diyebilirmiydiniz? ??

Orhan Erkkoglu 6 yıl

münazara sadece kendi düşüncelerimizden mi ibarettir? Yardım almak istedim .

Zehra Akkas 6 yıl

Bende katıldım güzel kardeşim. Yanlız katilmadiginada eminim. Kendini rastgele herhangi biriyle bir konu üzerine tartisiyorsun diye düşün. Tartıştığın kişiye galip gelmek için yanindakine dönüp ne demeliyim dermisin??dememelisin demezsinde. İste şuan yaptığın durumda bu anlattigimdan ibaret. Burda anlatılanlara ihtiyacın yok. Kendinin farkına var.. Saygılar. .

Orhan Erkkoglu 6 yıl

dediğiniz gibi fakat bize belli bir süre veriliyor bunu tabiikide kullanacağım direk karşımdakine cevap da veremeyebilirim o yüzden

Zehra Akkas 6 yıl

birlikten kuvvet doğar güzel kardeşim. Münazaraya katılacağın arkadaşlarınla biraz beyin fırtınası yapsaydiniz daha hoş olmazmiydi

Orhan Erkkoglu 6 yıl