Doğada türler neden kendi türlerinin etini yiyemez mesela bir insanın insan etini yemesi?

Doğada genelde türler neden kendi türlerini yiyemez? Bir insan insan eti yerse nasıl bir durum olur? Veya bir aslan aslan eti yerse ?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
17
17 CEVAP

İnsanlarda tamamen ahlaki değerlerle ilgili olduğunu düşünüyorum. Balıklar kendi türleri olmasa bile başka tür balıkları yiyebiliyorlar.

O

Lepistesler kendi yavrularını yiyebilecek kadar "Cani"ler

Seyit Maksutlar 6 yıl

Aga balık ne yiyecek zaten başka kuş mu avlasın

Mert Ocakk 6 yıl

Yosun, midye, mercan vs. Yiyen türlerde var... Yazmadan önce 10 saniye düşünsen bu yorumu yazmayacaksın

Oğuzhan Büyükyiğit 6 yıl

İnsanlarla balıkları tek kefeye koymuşsun ahlaki değerleri var insan yamyamlık yapmıyor ama balıklar yapıyor demişsin ona istinaden yorum yaptık ayar vermeye çalışmadan önce baya bi düşünmen gerekliydi. Örnekleme yanlış. Zira balıksan ve eti seviyorsan, balık yemek zorundasın.

Mert Ocakk 6 yıl

Bir aslanın aslana karşı direnci ile bir ceylanın aslana direnci farklı. En zayıflar yem oluyorlar. Kendi türünü yiyenler de var. Mesela akbabalar kendi türünden leşleri yemiyorlar mı? Tavşanlar otçul olmalarına karşın kendi yavrularını yerler. Balıklar kendi yavrularını yerler.

A

Akbabalar kendi leşlerini yemezler, aslanlarda öyle. Tavşanları bilmiyorum.

Süleyman Borak 6 yıl

Turlerin kendi aralarindaki iletisimle alakali oldugunu dusunuyorum.

G

Örümcekler, çekirgeler, kutup ayıları kendi türlerini yerler. Kutup ayıları açlıktan ölmemek için yavrularını yer çünkü kendisi ölse yavruları yaşayamaz. Kar amacı güder. Doğadaki canlıların amacı zaten kendi türlerini en iyi şekilde yaşatmak ve üremek. Bu yüzden kendilerini yemekten doğal olarak tiksinirler. Yani bu da üreme içgüdüsü temellidir. Yiyorlarsa da yine kendi türlerine bir faydası vardır mutlaka. Ya da faydası olduğunu düşünüyordur. Mesela yamyam kabilelerin inançları gibi. Bunlar da temelde tiksinmeli üreme güdüsüne ters olduğundan ancak inançlar ve diğer düşüncelerimiz, içgüdülerden daha etkili bir şekilde yönlendiriyor insanı. Zaten kişi burada da içgüdüsünü değil aklıyla inandığı şeyin, kendi ırkı için karlı olacağını düşünür. Yani kar güdülüyor her konuda. Serebrumun, limbik sisteme oranıyla alakalıdır bu mantık ve içgüdü ilişkisi. Ayrıca kendi türümüzden uzaklık oranına göre canlılara değer veririz. Mesela orangutana veya insansı varlığa zarar geldiğinde daha çok etki eder ancak insan türünden uzak bir hayvanı pek umursamayız. Burada da türün çıkarları göz önünde. Hücrelerin veya böceklerin ölmesi umrumuzda değil çünkü türümüzden çok uzak.

F

Zor durumda kalsa bütün türler kendi türlerini yer ama daha kolay lokma varken neden kendi türünü yesin ki? Örnek olarak uçak kazasında sağ kalanların ölüleri yemesi gibi yada afrikadakilerin yamyam olmadı gibi yani hayatta kalma dürtüsüyle yerler.

D

İnsan insanın kurdudur

A

bkz: Büyük sovyet kıtlığı
edit: Bkz: Büyük çin kıtlığı

edit: Bazı kabilelerde ölen arkadaşlarının güçlü özelliklerini kazanmak ve onu yüceltmek adına ölüyü yedikleri veya bazı ''şifacıların'' insan etlerini hastalıklara çözüm amaçlı yedirdiği gelenekler de var.

Ö

Başka bir örnek: Hamsterlar doğan yavrularının bazılarını yerler. Artık hangi yavrusunu yiyeceğini neye göre seçiyor tam anlayamadım.

Ö

yaşayamadıklarını düşündüklerini yiyorlar

Samet Özaydın 6 yıl

kücük olanları

Samet Özaydın 6 yıl

ilk ben de öyle düşündüm knk ama fazla basit bi yanıt gibi geldi bana

Ömer Karma 6 yıl

başka bi şey var gibi

Ömer Karma 6 yıl

doğadaki kural basittir

Samet Özaydın 6 yıl

Köpek yiyen köpekler de görmüştüm

H

Yaşamın biyolojik olarak amacı türün devamıdır. Önce kendi soyunun devamı sonra kendi türünün devamı için ürer tüm canlılar. Lakin kendi türünü yiyen bir çok canlıda var. Mesela aslanları örnek vermişsin. Eğer sürünün lideri olan aslan değişir yerine yenisi gelirse yeni gelen aslan eski aslanın soyundan olan yavruları yer.

B

İnsan dahil neredeyse tüm canlılarda yamyamlık görülür. Azdır, mazdır ama vardır. Yamyamlık diye bir kitap vardı, oxford üniversitesi bilyoloji bölümünün, orda detayıyla anlatıyorlardı.

D

Kendi yavrusu olunce yiyen bi anne kedi gozlemlemistim.

Y

Öyle bir durum yok. Gayette yerler. Örn ; Şempazeler birbirleri arasında çete grup kurmuşlar ve diğer gruba saldırıp yiyorlar. Kaynak ; Planet Earth https://www.youtube.com/watch?v=uU1zUzXkTtw

M

Yiyemez diye bir şey yok ister aynı familyadan olsun ister aynı türden yer.

Ö

Deli dana hastalığının sebebi afrikada insan eti yiyen bir kabilenin görüntüleri izlenirken tesadüfen ortaya çıkarıldı .

M

Kediler zor durumda kalırsa veya yavrusundan ümidi keserse yiyor

Ö

Kurtlar sofrası diye bir söz vardır. Çoğu insan bunu değim sanır ama aslında buz söz gerçek madana kurtların çok aç kalınca sürüdeki en zayıf kurdu parçalyıp yemesini gözlemledikten sonra edebi bir değer kazanmış mana bulmuştur. Her hayvanın ve insanın kendi türunden canlıları öldürdukleri bilinir. Ve bu sebeblerden birideyemek içindir. Ecelleriyle ölmüş insanlarıda yemek çok sık raslanmıştır. Yamyamlık Karın doyurmaktan çok dini ve geleneksel bir durumdur. Çogu yamyam kabileleri savaştıkları düşmanlarının etini intikam almak, öldürdüyü savaşçının gücüne sahip olmak, cinsel açıdan onu güçlü kılacağina inanmak gibi inançlara sahiptir. Ölmüş akrabaların yenmesi buda hindistanda yaygın olarak görülmüş olan yamyamlık örneklerindendir. Ölmüs akarabalrinin etini yemek onların ruhlarını huzura kavüşturma amaçlı ayinlerdendir.
Yamyam olmayan insalar veya çok zor durumda kaldıklarında nadirde olsa insan eti yemek zorunda kalmışlardır. Ucak kazasından kurtulan bir spor takımı üyeleri ve ucaktaki kaza zedeler kazda ölmüş yolcuların cesedini yediklerini söylemişler. Ayrıca gemileri batan mürettabatın can kutaran teknelerinde hayata kalma bucadelesi verirken ölen arkadalarını yediyi ortaya çikmiştır. Kazıklı volvodo nun düşmnlarını kurkutmak için uzun kqzıklara oturtuğu casus ve düşman askerlerinin kanlarını içtiyi bilinir. Yani durum bundan ibaret..

Y