Dövme öğretmen olmayı engeller mi?

Parmakta minik bi dövme öğretmen olmayı engeller mi? İnternete baktım ama bazı yerlerde engeller, bazılarında engellemez diyorlar ikilemde kaldım yardım

com-hm0r4q8ikr3u2gb69ur4.jpg
A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
35
35 CEVAP

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğinde yer alan kılık ve kıyafetlere dair düzenlemelerde, kamu görevlilerinin dövme yaptırmasının veya vücudunda dövme olmasının Yönetmeliğe aykırılık teşkil edeceğine dair bir hüküm bulunmamaktadır. Bu nedenle, kamu görevlilerinin sırf dövme yaptırmasından veya vücudunda dövme olmasından dolayı disiplin cezası ile tecziye edilemeyeceğini düşünmekteyiz.

Ancak, vücuda yapılan dövmenin terör propagandası niteliğinde, siyasi veya ideolojik amaçlı, genel ahlak ve edep dışı, Memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanuna aykırı olması, suç teşkil etmesi gibi 657 sayılı Kanunda zikredilen diğer disiplin cezasını gerektirir fiil ve davranışlar kapsamında olması hallerinde ilgili hükümlere göre disiplin işlemlerinin yapılabileceğini değerlendiriyoruz.

Y