Dünya bir hapishane mi?

Dunya da ince bir kabuğun üstünde yaşıyoruz. Zaten 4/3'ü su, geri kalan 4/1'de kutuplar çöller, dağlar ormanlar derken çok az bir yerde yaşıyoruz. Altımız ateş üstümüz karanlık. Savaşlar haksızlıklar ölümler. Boyleyken bile kendimizi özgür ve sonsuz dunyada hissediyoruz.

Bir diger bakış açısı ile gorsel güzelliklerin hayranlıkla izlenecek sanat eserlerinin içinde yaşıyoruz. Bir sineğin kanadında bir kelebeğin tek gecelik ruyasinda henüz gizemini çözemediğimiz fiziksel yada metafiziksel olayları, ucu ucuna hesaplanmis doga kanunlari ile yıldızlarla süslenmiş gökyüzünün altında yaşıyoruz..

Sizce dünya bir hapishane mi? Yoksa bir odul mu?

Ya siz özgür müsünüz? Tutsak mi? Neden?

com-6mj4vofeevw7tesy25tn.jpg
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
22
22 CEVAP

ve her birimiz bir kum tanesi.. Bütünün bir zerresi..

M

biraz dolaşınca bu dunyada buraya yabancı oldugunuzu anlarsınız.. Nereye kok salsanız bır eksıklık bır yabancılık oldugunu.. KALICI DEGILSINIZDIR BU HANDA.. BILIRSINIZ.. BILIR VE SUSARSINIZ

Murat Vuslat 6 yıl

Murat kalıcı olmanın ne anlamı var ki? Ne kadar gerekli? Ne için?

Meryem Haşimoğlu 6 yıl

ıste bu yuzden burası zından yada hapıshane olamaz.. O kadar sey bahsedılmez tutukluya.. Ve bu yuzden bır handa oldugunu ve gecıcı oldugunu bılen ıcın dunya sadece bır konaklama yerıdır

Murat Vuslat 6 yıl

Murat Vuslat bunu herkes bilir ama yaşama verdiği tepkiyi verir, hiç ölmeyecek gibi... Yadsır..

Meryem Haşimoğlu 6 yıl

neden sizce? Neden budunyada sonsuzca yasayacakmıs gıbı kaptırırız kendımızı ?

Murat Vuslat 6 yıl

Murat Vuslat yaratılış hamuru desek?

Meryem Haşimoğlu 6 yıl

hayır bılakıs fıtratımız bu dunyaya uygun degıl kı.. Bu dunya bır surgun yerı degıl mı aslında ?

Murat Vuslat 6 yıl

ben de onu diyorum, sahibi değiliz ama hamurumuzda sahiplenme hücresiyle yaratılmışız... Eğer o sahiplenme olmasaydı kimse yaşama tutunmazdı..

Meryem Haşimoğlu 6 yıl

bu sürecin gerçekleşmesi için o çelişen 2 olguyu taşımak zorundayız

Meryem Haşimoğlu 6 yıl

o ıkı olgunun ınsanı işa etmek ıcın ve ezelde verılen söze sadakatın gercekleşıp gercekleşmedıgını gormek ıcın gereklı oldugunu bılmesem bende belkı nefse yuklerdım sucu. Hatta tum seytanı guclere. Ama bılıyorum kı bu mucadeleyı yasarak ınsan ahdıne sahıt olacaktır

Murat Vuslat 6 yıl

Allah herşeyi bilir..

Meryem Haşimoğlu 6 yıl

suphesız..

Murat Vuslat 6 yıl

ve gaybı bildiği için sınamaz bence

Meryem Haşimoğlu 6 yıl

başka birşey olmalı

Meryem Haşimoğlu 6 yıl

Biraz daha farklı..... Elbette Allah zamandan munezzehtir. Ezelde ebed de ODUR. Ama eger sınav olmasaydı neden burdayız sızce.. O basını sonunu bılıyor ama size de ırade vermıs.

Murat Vuslat 6 yıl

başka birşey olmalı??

Meryem Haşimoğlu 6 yıl

Murat Vuslat Allah herşeyin sahibidir..

Meryem Haşimoğlu 6 yıl

Elbette oyle.. Ama sıze ırade vermıs.. Dogruyu secmenız ıcın kıtaplar peygmberler gondermıs ve uyarmıs degıl mı ?

Murat Vuslat 6 yıl

Ve bu dünya hayatı, oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir. Muhakkak ki ahiret yurdu, elbette o gerçek hayattır. Keşke bilselerdi. Ankebut 64

Murat Vuslat 6 yıl

yani bu dünyaya sadece eğlenmek için gelmiş de olamayız bu mantıksız

Meryem Haşimoğlu 6 yıl

başka birşey olmalı

Meryem Haşimoğlu 6 yıl

ne için eğlence?

Meryem Haşimoğlu 6 yıl

''Dünya hayatı ancak bir oyun ve bir eğlencedir. Elbette ki ahiret yurdu Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için daha hayırlıdır. Hâlâ akıllanmayacak mısınız?'' Enam 32 Neden mana olarak bakmıyorsunuz ayete.. Neden hemen ne oyunu dedınız.. Bu dunyanın gecıcılıgınden ve ınsanların nefsanı yasadıklarında dünya hayatının oyun, geçici zevkler ve eğlenceden ibaret olduğu bildiriliyor... oysa Duhan Suresi 38. ayette ise, Allah’ın dünya hayatını oyun ve eğlence olsun diye yaratmadığı hatırlatılıyor. Yani ahirete iman etmeyenlerin yaptıkları yanlış vurgulanıyor ve sonrasında da “Gerçekten ahiret yurdu ise, asıl hayat odur. Bir bilselerdi.” denilerek, oyalandıkları dünya hayatının boş olduğu, asıl hayatın ve yurdun ahirette olduğu söyleniyor.

Murat Vuslat 6 yıl

Murat Vuslat oyalanmak derken ne kastediliyor sizce?

Meryem Haşimoğlu 6 yıl

Önceden sadece Allah vardı deyince Hz. Ali ''hala öyle'' demiş. Görünen görünmeyen herşey O. Belkide adaletsiz diye gördüğümüz herşey başka bir şeyin başlangıcı olması için vardır. Entropiyi hatırlayın. Belki cennet cehennem bile entropinin bir evresidir. Allahın iyiliği kendime farz kıldım ayetiyle adım adım ilerliyor her şey. Bizim iyilik anlayışımız dar ama O'nun öyle değil. Masumların ölmesi bile iyiliğe götüren yaşanması gereken bir evre bence. Entropi denen şeyi varoluşa entegre edersek bizim iyi kötü dediğimiz şeylerin tek bir VAR ı var etmek sonucuna ulaşamaz mıyız? Yani biz burda olmak zorundayız, ağlamak ve gülmek hepsi yaşanmak zorunda. Bize verilen görevse O'nda olduğumuzun farkında olarak iyilik kavramının bize farz kılındığını bilip buna göre yaşamak.

Fikret Yeşilırmak 6 yıl