Dünya bir hapishane mi?

Dunya da ince bir kabuğun üstünde yaşıyoruz. Zaten 4/3'ü su, geri kalan 4/1'de kutuplar çöller, dağlar ormanlar derken çok az bir yerde yaşıyoruz. Altımız ateş üstümüz karanlık. Savaşlar haksızlıklar ölümler. Boyleyken bile kendimizi özgür ve sonsuz dunyada hissediyoruz.

Bir diger bakış açısı ile gorsel güzelliklerin hayranlıkla izlenecek sanat eserlerinin içinde yaşıyoruz. Bir sineğin kanadında bir kelebeğin tek gecelik ruyasinda henüz gizemini çözemediğimiz fiziksel yada metafiziksel olayları, ucu ucuna hesaplanmis doga kanunlari ile yıldızlarla süslenmiş gökyüzünün altında yaşıyoruz..

Sizce dünya bir hapishane mi? Yoksa bir odul mu?

Ya siz özgür müsünüz? Tutsak mi? Neden?

com-6mj4vofeevw7tesy25tn.jpg
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
22
22 CEVAP

Yaşam kişinin beynindedir. Ne kadarını kullanabilirsen o kadar özgürsün. Dünyayı ödül yada hapishaneye cevirmek bizim elimizde. beyinde bitiyor herşey

D

Nasıl cevırebılırız sizce ..

Murat Vuslat 6 yıl

Hayatımızdaki olumsuzluklardan ders çıkarıp, geriye bakmadan gecmişe bağımlı yaşamaktan vazgeçerek. Yani sürekli ileriye bakarak bence

Demirr Ağ 6 yıl

pekı bu dunyada kalıcımıyız sızce de sadece bu dunyayı cennete cevırmek ıcın ugrasıyoruz

Murat Vuslat 6 yıl

Tabiki değil. Ama şöyle düşünelim. Yaratılmışsak ve dünya varsa, bize biçilen ömrü yaşamak zorundaysak hakkını vermemiz gerekmiyor mu?. Mücadele sart degil mi ?

Demirr Ağ 6 yıl

evet bu guzel..

Murat Vuslat 6 yıl

Dünyayı araç yada amaç olarak sećmek kişinin elindedir. Ama seçimi ne olursa olsun mücadele şart. Teşekkürler

Demirr Ağ 6 yıl