Dünya bir hapishane mi?

Dunya da ince bir kabuğun üstünde yaşıyoruz. Zaten 4/3'ü su, geri kalan 4/1'de kutuplar çöller, dağlar ormanlar derken çok az bir yerde yaşıyoruz. Altımız ateş üstümüz karanlık. Savaşlar haksızlıklar ölümler. Boyleyken bile kendimizi özgür ve sonsuz dunyada hissediyoruz.

Bir diger bakış açısı ile gorsel güzelliklerin hayranlıkla izlenecek sanat eserlerinin içinde yaşıyoruz. Bir sineğin kanadında bir kelebeğin tek gecelik ruyasinda henüz gizemini çözemediğimiz fiziksel yada metafiziksel olayları, ucu ucuna hesaplanmis doga kanunlari ile yıldızlarla süslenmiş gökyüzünün altında yaşıyoruz..

Sizce dünya bir hapishane mi? Yoksa bir odul mu?

Ya siz özgür müsünüz? Tutsak mi? Neden?

com-6mj4vofeevw7tesy25tn.jpg
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
22
22 CEVAP

Özgür kalmamız için bedenimizin dışardan ihtiyaç duyduğu her şeyi kendisi üretiyor olabilmesi
Hastalıklarını kendisi tedavi edebiliyor olması gerekiyor
Tıpkı dünya gibi

U

Guzel yaklaşım.. Pekı sizce beden denılen bu hapıs hayatı ıcın bıle bu dunya cok fazla guzel ve ıncelıklı bır sanat ıle yaratılmıs degıl mı ?

Murat Vuslat 6 yıl

Murat Vuslat Biz sadece dünyayı görüyoruz bu bedenden kurtulup dilediğimizi yapma gücüne eriştiğinizde evrendeki gezegenleri ziyaret ettikmi Etmedik Bu dünya güzel ve incelikli bi sanat ile yaratılmış Peki onu yaratan varlık nasıl bi inceliğe sahip sanatçı onu tanımak istemez misiniz

Ugur Erdogan 6 yıl

suphesız... Sanatı gorupte Snatcıya hayran olmamak ne mumkun ..

Murat Vuslat 6 yıl

Murat Vuslat İnsan… Kendini bedenle algılayan, madde boyutuna sıkışıp kalan yaratık. Kadim bilgilere göre cennetten yeryüzüne “DÜŞMÜŞ” bir varlık… Bu düşüşü ve cenneti benliğinden bir türlü silemediğinden, kurtuluşu uğruna halden hale doğru koşturuyor.

Ugur Erdogan 6 yıl

Murat Vuslat o sanatçının bizden istediği içimizdeki sanatçıyı çıkarmamız onun içinde bizlere dünya yı ve içindeki canlı cansız herşeyi imkan olarak onlardan istifade edelim diye yaratmıştır

Ugur Erdogan 6 yıl