Dünya bir hapishane mi?

Dunya da ince bir kabuğun üstünde yaşıyoruz. Zaten 4/3'ü su, geri kalan 4/1'de kutuplar çöller, dağlar ormanlar derken çok az bir yerde yaşıyoruz. Altımız ateş üstümüz karanlık. Savaşlar haksızlıklar ölümler. Boyleyken bile kendimizi özgür ve sonsuz dunyada hissediyoruz.

Bir diger bakış açısı ile gorsel güzelliklerin hayranlıkla izlenecek sanat eserlerinin içinde yaşıyoruz. Bir sineğin kanadında bir kelebeğin tek gecelik ruyasinda henüz gizemini çözemediğimiz fiziksel yada metafiziksel olayları, ucu ucuna hesaplanmis doga kanunlari ile yıldızlarla süslenmiş gökyüzünün altında yaşıyoruz..

Sizce dünya bir hapishane mi? Yoksa bir odul mu?

Ya siz özgür müsünüz? Tutsak mi? Neden?

com-6mj4vofeevw7tesy25tn.jpg
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
22
22 CEVAP

Dünya ve onun içindekilerle bir bütün olduğunuzu gördüğümüz zaman cennetteyiz eğer kendimizi bunun dışında tutarsak bizim için zindan olur. Allah tecelliyatını yaşadığımız çevreden yapar. Konjüktürü besleyen odur. Dünyayı zindan olarak nitelemenin ucu Yaratıcıya gider. Bizi melekler sorgulamaz. Yaptığımız işler ile her daim sorgulanmaktayız. Allah tarafından. Bunun bilinci ile yaşayan insan dünyaya ve insanlığa hizmeti zevk ile yapar. Onun hizmetinde olduğunu bilir. Patronu Yaratandır artık Ahmet yada Mehmet değil. Rahmet bize yerden yağar. Sanaldan bir şey gelmez. Biz yaşadığımız çevreyi yada kendimizi cennete çevirmedikçe cennet verilmeyecek. İşlerimizi ibadet gibi yapmayınca tutsaklık hiç bitmeyecek saygılar. Selamlar.

O

harıka bır yorum.. Yıne.. Pekı ustadım size sorayım. Sizce ırade nedır? Ve ıradenın yaratılmıs ustundekı etkınlıgı nedır ?

Murat Vuslat 6 yıl

Murat Vuslat İrade benim dersek zindan Onun dersek cennet. Olur.

Osman Inam 6 yıl

iradenin bize ait olduğu hissi sadece histir aitliği yoktur. İradeyi sahibine teslim bizi yok etmez aksine var eder saygılar

Osman Inam 6 yıl

Osman Inam bizim sahibi olmadığımız şey aracılığıyla sınanmamız?

Meryem Haşimoğlu 6 yıl

Meryem Haşimoğlu sınav zaten ona sahip çıkıp benmi diyeceğiz yoksa sahibine verip bizmi olacağız üzerine kurulu. Bu kadar selamlar

Osman Inam 6 yıl