Öncelikle hoş cumartesiler diliyorum.
Çocukluktan beri kitap okuma alışkanlığım olsa da boş kitaplar okuduğumu düşünüyorum. Artık daha dolu, kaliteli kitaplar okumak için bir okuma listesi hazırlamak istiyorum. 20 kitaplık bir liste. 10 tanesi dünya edebiyatından olsun istiyorum. Fakat çoğu zaman yabancı yazarlar ağır geliyor okumakta zorlanıyorum.
Ben buraya şimdiye kadar okuduğum kitaplardan örnek vereyim sizde ona göre dünya edebiyatından öneride bulunursanız çok mutlu olurum.
1 Kafka- Dönüşüm
2 Albert Camus- Yabancı
3 Stıeg Larsson - Ejderha dövmeli kız serisi
4 Hakan Günday kitapları
5 Emrah Serbes kitapları
6 Ali Lidar kitapları
7 Şiir olarak Sylvia plath, Nilgün Marmara, Tezer Özlü, Turgut Uyar, Cemal Süreya, Nazım hikmet, Orhan Veli, i̇smet özel gibi isimler
8 Oğuz Atay- Tutunamayanlar
9 Küçük Prens
10....
dostoyevski suç ve ceza kesinlikle listeye eklemelisin
Ağır kitaplarla başlamak istemiyorum dönüşüm gibi yabancı gibi ince hafif kitaplar önerirsiniz başlangıç için daha iyi olur diye düşünüyorum.
Tabiki ağır bir kitaptı. Ben yabancı yazarlar için ağır öneriler gelmesin dedim.
Öncelikle elif hanım boşuna okunan kitap diye bir şey yoktur sizin ondan ne aldiginizla alakalı bütün mesele dusunsenize size o kitabı ulaştırmak için kaç yazar kaç yayın evi kaç kırtasiye veya sergi kuruldu ayrica okuyup begenmediginiz kitap belki de bir sonra ki okumaniz grrek kitaptir. Henüz dünya edebiyatına giriş yapacaksanız yorumlarlarda da arkadaşların önerdiği gibi kitaplarla başlamanızı tavsiye etmiyorum daha çok İngiliz edebiyatından baslarsaniz sonrasında Fransız Rus Alman edebiyatı olarak ilerlemeniz daha mumkundur. Veyahut bir yaşar kemal size iyi bir rehber olup ufkunuzu bu yönde açacağından emin olabilirsiniz. Son olarak her turlusu ağır ve anlamsız geliyor diyecekseniz deneme öykü ile de temel yapabilirsin ama tek tavsiyem yine de kendi kararın.
Boşuna okuyup zaman kaybettim kitaplar var gerçekten. Sadece para kazanılmaz için yazılan kitaplar bu kitaplar bana da okuyan başka kişilere de bir şey katmadığını düşündüğüm kitaplar. Kitap ismi yazar ismi vermediğime göre böyle bir eleştiri yapmakta yersiz olduğumu düşünmüyorum. Diğer öneriler için teşekkürler.
Evet her hangi bir kitap ismi veya yazardan söz etmediğinizi biliyorum ben zaten kitabın üzerinde ki isme göre puan vermiyorum sayfalar dolusu mürekkep kokan ve her hangi bir yazardan doğma sarı sayfalar ismini ve yazarı bilmesekte değerlidir ve bence ben sizinde fikrinize katılarak ismini ve yazarını vermediginiz kitap hakkinda ki elestirinize karşın bir eleştiri yapma hakkını genel olarak herkes gibi kendim için de uygun goruyorum .
Güzel, eleştirinize saygı duymakla yetinip konuyu uzatmıyorum o halde. Birbirimizi anladığımızı düşünüyorum.
Umarım beni yanlış anlamamissinizdir eleştirim sizin içindi iyi günler
Yanlış anlaşılma söz konusu değil.
1984, Puslu Kıtalar Atlası, Suskunlar, Alamutun Fedaileri tavsiyemdir.
Oğuz Atay'ın bütün kitapları, Sabahattin Ali'nin bütün kitapları, George Orwell 1984 ve hayvan çiftliği, İhsan Oktay Anar Puslu kıtalar atlası, Gabriel Marquez bütün kitapları, Yaşar Kemal bütün kitapları, John Steinbeck Gazap üzümleri ve Fareler ve insanlar, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın bütün kitapları, Hemingway Çanlar kimin için çalıyor ve Yaşlı adam ve deniz, Sylvia Plath Sırça fanus, Tolstoy ve Dostoyevski'nin bütün kitapları, Sunay Akın'ın bütün kitapları, Jack London bütün kitapları, şiir de Edip Cansever, Gülten Akın, Ahmet Arif, İlhan Berk, Can Yücel, Murathan Mungan, Ece Ayhan, atilla İlhan, Oktay Rıfat, Melih Cevdet Anday, Cahit Sıtkı Tarancı
Teşekkürler.
Patrick Süskind Koku da olmalı bence. Kubilay Toyan aklıma gelwn diğerlerini yazmış.
Aynen o da olur
Teşekkürler.
Amin maalouf - semerkant
Teşekkürler.
Harika bir kitap bence mutlaka okunmali
Düşüş ve Kör Baykuş u tavsiye ederim, varolus seviyor gibisiniz.
Kitap tavsiyesi diye birşeye inanmıyorum ben, kalbiniz ve beyniniz sizi yönlendirir okuyacağınız kitaba, benimseyeceğiniz yazara, çoğu zaman da tesadüfen keşfedersiniz, emin ol tavsiye üzerine edindiğin kitapların hiçbirini okumayacaksın.. Kendi keşfinin kaşifi ol, böylece ruhunu da keşfedersin, yazarın da kitabın da seni bulur zaten..
Stefan zweig satranç ve diğerleri
Satranç okuyanlar eklesin
Dünya klasiği mi bilmem ama Alamut Kalesi ni okumadan ölme
saramago: Körlük,görmek, ölüm bir varmış, bir yokmuş.
Öner'i vermeyeceğim ama şunu söyleyeceğim, okuduğun kitapların boş olduğunu düşünme, O boş kitapları okumasaydın daha dolularını isteyecek bir beynin-ruhun olmazdı..
Irvin Yalom da okuyabilirsin ama tam emin olamadım belki biraz ağır gelebilir
Uçurtma Avcisi ile Bin Muhteşem Güneş'i okumalisin. Hem çok güzeller hem de ağir degiller.
yuzyillik yalnizlik
Sait Faik kitapları okuyabilirsin incedir genelde içini ısıtır insanın
Umberto eco- Gül'ün adını oku sonra benim adım kırmızı-Orhan pamuk oku
Trevanian - şibumi
(Bambaşka bir kitap)
Viladimir bartol -Fedailerin kalesi Alamut
Halid hüseyni -Uçurtma avcısı
....
Serenad Zülfü Livaneli insan ne ile yaşar Tolstoy
montaigne denemeler
Adam fawer Olasılıksız
orada bir yerde suç ve ceza olsun, nietszche ağladığında, ilahi komedya, kürk mantolu madonna, zar adam ikilemesi, necip fazıl'ın çile'si