Dünya edebiyatından kitap tavsiyeleri

Öncelikle hoş cumartesiler diliyorum.
Çocukluktan beri kitap okuma alışkanlığım olsa da boş kitaplar okuduğumu düşünüyorum. Artık daha dolu, kaliteli kitaplar okumak için bir okuma listesi hazırlamak istiyorum. 20 kitaplık bir liste. 10 tanesi dünya edebiyatından olsun istiyorum. Fakat çoğu zaman yabancı yazarlar ağır geliyor okumakta zorlanıyorum.
Ben buraya şimdiye kadar okuduğum kitaplardan örnek vereyim sizde ona göre dünya edebiyatından öneride bulunursanız çok mutlu olurum.

1 Kafka- Dönüşüm
2 Albert Camus- Yabancı
3 Stıeg Larsson - Ejderha dövmeli kız serisi
4 Hakan Günday kitapları
5 Emrah Serbes kitapları
6 Ali Lidar kitapları
7 Şiir olarak Sylvia plath, Nilgün Marmara, Tezer Özlü, Turgut Uyar, Cemal Süreya, Nazım hikmet, Orhan Veli, i̇smet özel gibi isimler
8 Oğuz Atay- Tutunamayanlar
9 Küçük Prens
10....

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
23
23 CEVAP

Öncelikle elif hanım boşuna okunan kitap diye bir şey yoktur sizin ondan ne aldiginizla alakalı bütün mesele dusunsenize size o kitabı ulaştırmak için kaç yazar kaç yayın evi kaç kırtasiye veya sergi kuruldu ayrica okuyup begenmediginiz kitap belki de bir sonra ki okumaniz grrek kitaptir. Henüz dünya edebiyatına giriş yapacaksanız yorumlarlarda da arkadaşların önerdiği gibi kitaplarla başlamanızı tavsiye etmiyorum daha çok İngiliz edebiyatından baslarsaniz sonrasında Fransız Rus Alman edebiyatı olarak ilerlemeniz daha mumkundur. Veyahut bir yaşar kemal size iyi bir rehber olup ufkunuzu bu yönde açacağından emin olabilirsiniz. Son olarak her turlusu ağır ve anlamsız geliyor diyecekseniz deneme öykü ile de temel yapabilirsin ama tek tavsiyem yine de kendi kararın.

C

Boşuna okuyup zaman kaybettim kitaplar var gerçekten. Sadece para kazanılmaz için yazılan kitaplar bu kitaplar bana da okuyan başka kişilere de bir şey katmadığını düşündüğüm kitaplar. Kitap ismi yazar ismi vermediğime göre böyle bir eleştiri yapmakta yersiz olduğumu düşünmüyorum. Diğer öneriler için teşekkürler.

Elif Öncebe 5 yıl

Evet her hangi bir kitap ismi veya yazardan söz etmediğinizi biliyorum ben zaten kitabın üzerinde ki isme göre puan vermiyorum sayfalar dolusu mürekkep kokan ve her hangi bir yazardan doğma sarı sayfalar ismini ve yazarı bilmesekte değerlidir ve bence ben sizinde fikrinize katılarak ismini ve yazarını vermediginiz kitap hakkinda ki elestirinize karşın bir eleştiri yapma hakkını genel olarak herkes gibi kendim için de uygun goruyorum .

Cuma Kavlak 5 yıl

Güzel, eleştirinize saygı duymakla yetinip konuyu uzatmıyorum o halde. Birbirimizi anladığımızı düşünüyorum.

Elif Öncebe 5 yıl

Umarım beni yanlış anlamamissinizdir eleştirim sizin içindi iyi günler

Cuma Kavlak 5 yıl

Yanlış anlaşılma söz konusu değil.

Elif Öncebe 5 yıl

O halde kendinize iyi bakın elif hanım şimdiden bu yolda aticaginiz her adım için başarılar .

Cuma Kavlak 5 yıl