Dünyadaki savaşlar nasıl sonlanır?

Dünyadaki savaşlar nasıl sonlanır?
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
76
76 CEVAP

Kuran ahlâkıyla.

E

Kuran size savaşana karşı savaşın diyor ve ekliyor. Aşırı gitmeyin, Allah aşırı gidenleri sevmez

Mahmut Güvendir 6 yıl

5 - Abdullah Parlıyan: Size karşı savaş açanlara Allah yolunda siz de savaşın, ancak aşırı gitmeyin; doğrusu Allah aşırı gidenleri sevmez. Bakara 190

Mahmut Güvendir 6 yıl

Kuranın neresinde öldür diyor Azat Bak mahmut kardeşim, geçen yerleri gerekçesiyle. Öldürmenin bile sınırları kesin hatlarla bellidir kuran da. Adaletsiz hüküm vermez kuran.

Emrah Tomris 6 yıl

Canına ırzına kast etse bile mi.

Emrah Tomris 6 yıl

Atatürk o hocaları asmakla yanlış yaptı o zaman sana göre. Ölümün de kriterleri vardır, ve kuran hangi şartlarda geçerli olacağını belirtmiştir. Canı veren bu konuda bilgiyi vermektedir, bütün açıklığıyla. Önüne geleni öldür demiyor sana.

Emrah Tomris 6 yıl

İnsan öldür der, kurana iftira atmayın, hele ki bilmeden hiç hakkında konuşmayın. Kuran şuan ki toplumunda ben kültürlüyüm, hümanistim diye gezenlerin tamamının toplamına kültür ve insanlık dersi verir. Okuyalım konuşalım.

Emrah Tomris 6 yıl

Sen insanda gördüklerini din kuran falan sanıyorsun sanırım. Sana bilmediğin, hakkında sadece zandan ibaret bilgin olan birşeyi nasıl anlatayım ki ben. Akıl senin, sorsam okumadığın kitap yoktur, İncil de dahil. Ama ön yargı işte, içinde yaşadığın toplumun inancını insanlara birkaç hacı hocaya bakarak anlamaya yorum yapmaya kalkıyorsun. Hiç aklına gelmedi bile bu düşmanlık erriğim nedir diye merak bile etmiyorsun. Bilgin olmayan birşeyi savunamazsın, ama bilgin olmayan bir şeyi kötülemekten de geri durmuyorsun. Senin düşman olduğun kuran değil, insanlar, bu yüzden bilip bilmeden kimsenin dinini inancını kötüleme. Kurana iftira atma, lütfen..

Emrah Tomris 6 yıl

Orta doğu ve cemaatler kurandan uzak oluşumlardır. Sana yanlış öğretmişler. Evet üzüldüm tabi, ama senin adına, seni yargılayacak ben değilim sonuçta.

Emrah Tomris 6 yıl

Güzel kardeşim, öğretilen İslam kuran İslamı değil. Cemaat falan deme allah aşkına, onlar ne bilir müslümanlığı. Onların işi gücü para güç iktidar. Müslümanlığın özünü ancak kurandan öğrenirsin. Türkçe okuyarak tabi. Öle arapça hatim etsen ne fayda. Anlamadıktan sonra.

Emrah Tomris 6 yıl

Kuranda çelişki olmaz. Çelişkiler insani hurafelerdedir. Size cemaatlerde öğretilen hadisler gibi. Allahın indirdiğinde çelişki yoktur. Kuranı yanlış anlamışlar demedim. Onlar kitabı bildikleri halde, yalan söylerler para için. Modern putperest diyelim. Ve bir putperestten, kesinlikle saygı sevgi anlayış ve dürüstlük bekleyemezsin.

Emrah Tomris 6 yıl