Dünyanın kötü gidişatı değişebilir mi?

Sizce dünya umutsuz bir yer mi? İnsanlığın geldiği bu noktadan iyi anlamda bir geri dönüş olamaz mı? Olursa nasıl olur? (Savaş, aydınlanma, din ya da dinsizlik... Her şey olabilir.)

N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
13
13 CEVAP

Hayat fırsatlarla dolu. Umutsuz insanların çoğu sadece etrafına bakmadiklari için umutsuzdur. Ayrıca hayat aşırı derecede hızlandı buda ayak uydurma konusunda geri kaldığımız konulardan.

H

benim bahsettiğim genel bir umutsuzluk. İnsanoğlunun genelini ve şu an içinde bulunduğu durumu kapsıyor. Bütün bu para sevdası, karakter yozlaşmaları, sistemin ürettiği zihniyet yapısı... Umutsuz olduğum noktalar bunlar işte. Ha bir de tabi adaletin olmaması. Evet hayat çok hızlıö ama bu hız niye? Ne getirecek bize? Bunu da anlayamıyorum. Bence o umutsuz dediğimiz insanlar geri kalmıyor. Aksine çoğunluk olması gerektiğinden fazla hızlı gidiyor

Nihavend Fıçıcı 6 yıl

Bencil olmak fıtratımızda var hız ise merakımızla alakalı.

Hidayet Aslı 6 yıl

normal yani size göre

Nihavend Fıçıcı 6 yıl

Böyle olması normal fakat böyle olmasına karşı herhangi bir önlem alınmaması çok değişik bir durum.

Hidayet Aslı 6 yıl

ben de önlem alınması taraftarıyım zaten, birileri tek gerçeğin popüler, zengin güzel olmak olmadığını anlatmalı. Durup biraz anı yaşamayı öğrenmeliyiz. Tabi bu benim düşüncem

Nihavend Fıçıcı 6 yıl

Peki etrafta bunu kabul edecek kitlenin olduğunu düşünüyor musunuz? Tıpkı platon un devlet kitabındaki mağara hikayesi gibi bir dönemde yaşıyoruz.

Hidayet Aslı 6 yıl

farkına varan, sorgulayarak yaşayan kabul edebilir. Benim dayatmaya çalıştığım bir düşünce yok ayrıca eğer onu kastettiyseniz herkesin kendine göre fikirleri vardır ama bazı insanların bırakın iyi bir fikri, hiç bir fikri yok. Beni üzen de bu. Telefonlarımızdan kafalarımızı kaldırmıyoruz, birbirimizin sadece kusurlarını görüyoruz, sürekli eleştiriyoruz, sonu yokmuş gibi yaşıyoruz, yaşadığımız hayattan zerre keyif almıyoruz (bunu çoğunluk için söylüyorum)

Nihavend Fıçıcı 6 yıl

Sizin fikirlerinizi doğrudan iletmek istediğinizi düşünmedim. Bir söz vardır Benim gibi düşünmeni istemiyorum sadece düşün. Diye sizin de demek istediğiniz bu bence.

Hidayet Aslı 6 yıl

Etrafta ergen gibi dolasan yığınla insan var bilimden haberi olmayan felsefeyi tanımayan teknolojiden ve dünyadan bihaber yaşayan( yaşamak denirse). Bu insanlar çoğunluk durumunda oldukları için müdahale etmek çok tehlikeli ayrıca tehlikeden hariç müdahaleden olumlu bir sonuç almak çok zor.

Hidayet Aslı 6 yıl

haklısınız en iyisi düşüncelerimizi kendimize saklamak o zaman

Nihavend Fıçıcı 6 yıl

Hayır en iyisi bizim gibi düşünen insanlarla birlikte olmak. Bu kısa hayatımızı en iyi şekilde ancak böyle degerlendirebiliriz. Tabi benim fikrim.

Hidayet Aslı 6 yıl