Eğitim sistemi bizi diğer milletlere karşı düşman mı yapıyor?

Lise boyunca aşırı milliyetçi takıldım. Resmen bir kafatasçı oldum tabiri caiz ise fakat ünide artık birşeylerin değişmeye mahkum olduğunu öğrendim. Empatiye yoğunluk verdim. Örneğin Türkler 1000bin yıldır (aşağı yukarı) Anadoludaysa Yunanlar onlardan çok önce buradaydı veya Ermeniler. Ne yazıkki eğitim sistemimiz biz odaklı olduğu için diğer ırklara milliyete düşman olarak yetişiyor. Benim görüşüm böyle ya sizinkiler?

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
40
40 CEVAP

Kapitalist dediginiz, sermeyasi olan herkestir.

D

sen anladın paşam ne demek istediğimi.. Onu dersen yaşam tarzı itibarı ile hepimiz kapitalist üretim ilişkileri içindeyiz.

Özgür Sapaz 6 yıl

Hayir aslinda degilsin, Türkiyede kapitalist denilen kültür dahi daha yok, nasil olsun hala Osmanli dönemi zihniyetini tasiyor toplum.

Devrım Özkefe 6 yıl

kapitalizm ekonomik bir olgudur ve üretim tarzı belirler bunu. Türkiye kapitalist bir ülke bildiğim kadarıyla.

Özgür Sapaz 6 yıl

Hem evet hem hayir, kapitalist bir ülke olmasi icin demokrasi, bireycilik, huku, özel mülkiyetin dokunulmazligi gibi seyler gerek. Bunlardan hangisi var Türkiye'de?

Devrım Özkefe 6 yıl

Türkiye ahbap-cavus kapitalizmi ile yönetilen bir ülke, son dönem Varsova paktinin kafasini yasiyor suan ülke.

Devrım Özkefe 6 yıl

O farklı birşeyki. Kapitalizmi kapitalizm yapan o saydıklarınız değil üretim araçlarının kimde olduğu ve üretilenin nasıl tüketildiği vb gibi teknik ve ekonomik şeyler bildiğim kadarıyla. O dedikleriniz kapitalizmi genel anlamda bir sisteme oturtma için eklenenler yoksa para ve gücün hakim olduğu bir sistemde gerçekten demokrasiden bahsedilebilirmi dersin.

Özgür Sapaz 6 yıl

Bireycilik var özel mülkiyetin dokunulöazlığı vb hepsi var ama hepsi kapitalizmin doğasındaki aldatmacalar.

Özgür Sapaz 6 yıl

Aslında kapitalizm tamda bu

Özgür Sapaz 6 yıl

Tabikide bahsedilir, üretim araclarinin serbest olmasi, mülkiyetin olmasi o gücü dengeleyen seylerdir. Türkiye'de bireycilik ve özel mülkiyetmi var yapma allah askina.

Devrım Özkefe 6 yıl

Nasıl yani özel mülkiyet yokmu. Bireycilik yokmu. Biraz tahlilde sorun var gibi sanki.

Özgür Sapaz 6 yıl

Evet bahsedilirde hepsi hikayedir. Kapitalizm mafya sistemidir. Mafyatik bir sistem.

Özgür Sapaz 6 yıl

Birey güclüdür kapitalizmde ve bireylerin haklari vardir. Yo Türkiye gayette sürücü(kollektif) bir yapidadir, özel mülkiyet olsaydi, devlet istedigi mülke istedigi sekilde giremez, hatta alamazdi.

Devrım Özkefe 6 yıl

Komünistlerden kapitalii ögrenince öyle görmen cok normal, birde Türkiye'yi kapitalist saninca böyle düsünmen daha bir normal.

Devrım Özkefe 6 yıl

Devlet parasını ödemeden zaten mülkü almıyorki.

Özgür Sapaz 6 yıl

Amerikan filmide izlemedin heralde hiç. Onların hepsi laftadır kapitalizmde

Özgür Sapaz 6 yıl

Ve kapitalizmde bireyin gücünüde para belirler.

Özgür Sapaz 6 yıl

Evet kapitalizmi zaten ordan ögreniyoruz... Hic yani bütün liberal, liberteryenlerde kafayi yemis zengin yalakalari zaten dimi.

Devrım Özkefe 6 yıl

Kapitalizmi daha bilmiyorsun ve bunun hakkinda konusuyorsun, hayir kapitalizmde para degil, yasalar, yargi ve bunlarin gücü belirler bireyin gücünü.

Devrım Özkefe 6 yıl

Yahu gücü elinde bulunduranın herşeyi satın alabildiği ve herşeyin satın alınabildiği bir sistemde adalettenmi bahsediyoruz şimdi biz. Dünyanın en büyük kapitalisti amerikalılar bile 100 lerce filmde kendilerini ifşa ediyorlar bu konuda. İşin tekniğine özüne bakacak olursak paranın ve gücün hakim olduğu bir sistem teknik olarakda ne kadar hümanistik ve adaletten bahsedilebilir olabilir.

Özgür Sapaz 6 yıl

Tamam özgür sen haklisin, senin kafada birisiyle tartisabilecegimi sanarak ben yanildim, hadi iyi günler.

Devrım Özkefe 6 yıl

Ve ayrıca amerikanın kuruluş yılları kızılderililere yapılanlar ve halen dahi vahşi emperyal uygulamalarla dünya kaynaklarını sömürme vb. Bumu kapitalist dünyanın adaleti.

Özgür Sapaz 6 yıl

Daha hic bir seyin anlamini bilmeden, sadece solcularin söyledikleriyle dolmus gelip konusuyorsun.

Devrım Özkefe 6 yıl

Ben gayet iyi biliyorum bahsettiklerini. Kapitalizmide doğduğumdan beri görüyorum teorsine hakim olamasamda pratiğine bayaa hakimim. Kafamda bişey yok. İyi günler.

Özgür Sapaz 6 yıl

Yooo yaşadığımız dünyayı görebilecek donanımdayım. Bunları anlamak için çok şey bilmeye gerek yok

Özgür Sapaz 6 yıl

Belli

Devrım Özkefe 6 yıl

Valla seninde bayaa belli

Özgür Sapaz 6 yıl