Eğitim sistemi bizi diğer milletlere karşı düşman mı yapıyor?

Lise boyunca aşırı milliyetçi takıldım. Resmen bir kafatasçı oldum tabiri caiz ise fakat ünide artık birşeylerin değişmeye mahkum olduğunu öğrendim. Empatiye yoğunluk verdim. Örneğin Türkler 1000bin yıldır (aşağı yukarı) Anadoludaysa Yunanlar onlardan çok önce buradaydı veya Ermeniler. Ne yazıkki eğitim sistemimiz biz odaklı olduğu için diğer ırklara milliyete düşman olarak yetişiyor. Benim görüşüm böyle ya sizinkiler?

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
40
40 CEVAP

Milliyetçilikten bir haber olduğu için bırakın kendi kendine konuşsun burada milliyetciligin tanımını anlatamıycam tarih bilmeyen adamlara tarihte anlatamiycam

E

Sen biliyorsan faydan nerede? Kuru laf kalabalığı yapma bana burda. Tarih bölümündeyim tereciye tere satma.

Fatih Değişim 6 yıl

Ona bakarsan amerikada yerliler vardi noldu avrupalı devlet somurduler ve oraya yerlestiler. O zaman tarihte en geriye gidelim yasayan ilk uygarliklari bulalim madem oyle meselenin derinine inelim kişiselleştirmek yerine. Boyle birseyin mumkunati yok bazı şeyler yaşandı ve belirli bir noktaya gelindi tarihte bize düşen görev burada artık buradayiz emegimiz terimiz var vatanimizi milletimizi sevmemiz lazim. Atatürk millyetciliginde oldugu gibi etnik kökene bakmadan Türkiye Cumhuriyeti topraklarinda yasayan herkese Türk vatandaşı demiş. İngilizlere yunanlara ermenilere teslim etseydi daha mı iyiydi kimin sömürgesi olacaktik o zaman acaba

Erdem Bayambudak 6 yıl

Yoksa egede hak idda eden italyanlar mı verilseydi 7 duvele karsı gelmiş Türk Milleti tarih okuyorsan anlayarak oku

Erdem Bayambudak 6 yıl

Bu vatan dediğin toprak parçasında rumda var çerkesde var ermenide var tarihte ne kadar ayrılık olsada şuanda iç içeyiz ama sen vatanım dediğin yerin sahiplerini tek bir ırka yüklersen diğer insanların sana kardeş gözüyle bakmasını nasıl beklersin? Seni bu vatanda tutan atalarının çoğu Türk değildi devşirme idi çıkıpta nasıl diyebiyorsun burayı atam aldı ozaman Benim diye. Senin Atan kim? Nerden geldin? Nereye gidiyorsun? Bunlar hep afaki sorular artık bu sistem den vaz geçilmeli.

Fatih Değişim 6 yıl

Sen ingilterede doğmuş olsan ne olacaktin ingiliz vatandaşi olacaktin sen istedigin kadar ben rumum de yakin cevrende kabul gorsende sana ingiliz vatandaşi diyeceklerdi bu da boyle bir durum herkese ırkına göre ayrı ayrı sıfat vermez hic bir devlet ırkcılık bu dedigine denir zaten. Milliyetcilik etnik kökene bakmadan kucaklamaya denir.

Erdem Bayambudak 6 yıl

Hadi selametle

Erdem Bayambudak 6 yıl

Şuursuz romantik Türk

Tunahan Otr 6 yıl