Ekonomi bu haldeyken sizin sektörünüzde işler nasıl?

İhracat ithalat çok iç açıcı değil insanlar artık çekle bile çalışmıyor herkes kendi sektöründe ki durumdan bahsedebilir mi yani bütün sektörler böyle mi acaba?

U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
56
56 CEVAP

Ekmek-Pasta-Tatlı sektöründeyim.

Bahedersem ağlarsınız. Gelecek zamları hiç söylemiyorum. İşçi çıkartması da cabası. 2. işçiyi çıkardık 3-4-5-6 artık ne kadar çıkaracaksak. Alım gücü düştüğü için kapasite düşürüyoruz şu an. Haliyle fazlalığı işten çıkarıyoruz. 9000 ekmek günlük yapıyorum mesela. Bunun için 7 adam çalışıyor. Aynı ekmeği 5 kişiyle de çıkarabiliyorum.E bide ekmek sayısı düşerse işçi çıkartmaya devam edicem.

İ

Mesela Alba Yağ bundan 1 sene öncesine kadar 33 liradan alıyodum. Şu an 60 lira bandında. Çeşit çeşit un var ben ekmek unundan bahsedeyim. Ekmek unu 50 liraydı şu an 74 liraya aynı unu zar zor alıyosunuz. Fırıncılar Odası baskı yapıyor zam için. 1.25 olacak ekmek az kaldı. Çünkü kurtarmıyor. Asgari ücrete zam yapıp üzerine bide hammadde fiyatlarının artışını göz önüne alırsınız aylık extra 7 işçiye 700 tl veriyorum ve çuval başına 25 lira ödüyorum. Gaz elektrik su maya tuz vsvsvsvs girince işin içine ekmeği 1 tl den satmak zarardan başka birşey değil ki zarar ediliyor şu anda. Fıstığın kilosu 0.5 gram altına denk geliyor. Saçmalığa bak. Meyve sebze fiyatları malum. Yapılan meyveli pastalar bile eskisi gibi değil. Çünkü meyve fiyatı artınca artık çikolatalı ile aynı fiyata geliyor. Meyvelinin daha ucuz olması gerekir normal şartlarda. Ha bu arada çikolata falan boş durur mu? Onlar da çatır çatır zam yapıyorlar. Halk şu an birşey hissediyor mu peki? Hayır. Çünkü esnaf zam yapmaktan korkuyor ama 1 kişi yaparsa çevre esnafından domino taşı gibi gerisi gelecek. İlk zam yapan olmak istemiyor kimse çünkü müşteri aşırı tepki veriyor.

İsmail Oturaklıoğlu 5 yıl

700 lira derken? Sigorta vs. Maaş+ ıvır zıvır parası di mi?

Droji Haşimoğlu 5 yıl

Droji Haşimoğlu fazladan 700 tl vericem 100 er tl kişi başı yeni asgari ücrete göre.

İsmail Oturaklıoğlu 5 yıl

Anladım.

Droji Haşimoğlu 5 yıl