Emziren anneler, sigaradan sonra 2 saat geçmesi mi gerekiyor?

Sigara içen emziren anneler yoruma gelebilir mi? Sigara içmeyip sırf eleştiri olsun diye gelecek olanlar uzak dursun

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
41
41 CEVAP

Bende iciuorum. Hamileyken ilk 4 ay kullandım 2 3 dal içiyodum. Ve artık tak etti. Ne yapıyorum ben dedim. Hergün sigara nin bebeğe zararlarını okuyup agladigimi biliyorum. Saatlerce agladim desem belki inanmazsınız. Ama peşine yine içiyodum. İçmeyen bilmiyor malesef ne tür bağımlılık yaptığını .
Ve bugün artık tak etti. Ne yapıyorum ben dedim. Ya bebegime bişey olursa diye hep kendimi doldurdum. Ve bıraktım 4 ayin sonunda .
Dogurana kadar 1 dal dahi içmedim.
Neyse doğum yaptım. Emziriyorumda tabi. Neyse beyin diyorki esaret bitti. Artık icebilirsin diye. Daha sonra cevremde hem emzirip hem sigara kullanan lari gördüm .
Ne olcak bi tane içim dedim. Artı logusalik sendromunun dibini yaşadım. Çok zor geçti logusaligim.
Ve o günden bu yana içiyorum. Bebeğim 1 aylık di başladığımda. Ama o bir ay hiç icmemistim.. Ama hep kafamda yeri vardı. Ne olcak zaten ben Hamileyken bıraktım. Bidaha bağımlı olmam diye kendimi avuttum .
O 1 dal sjmdi 10 dal oldu. Sana bu kadar uzun uzuna yazmamin sebebi asla benim yaptığım hataya dusmeeeee.
Lütfen kendine bunu yapma .
Emin ol o 1 dalın devamı gelecek. Kendini kandırma sakin ama sakin. Sana net bir şekilde söylüyorum. O 1 dalı içersen asla birakamazsin.
Benimde eşim içiyor du. Banada kokuyor du. Şöyle yanında içmesin. Ve asla içmeyi aklına koyma. Çıkar aklından o fikiri.
Birde sana şunu soylim Hamileyken ictiginden 10 kat daha fazla bebeğe geçiyor direk sütünden .
Bide ben bişey duydum. Sigara içip emziren bir annenin bebeginin kaninda nikotine rastlanmis. Lütfen hem kendine hem bebegine bunu yapma .
Ben 3 ay emzirdim. Fakat çektiğim vicdan azabıni tarif edemem.
İster okur gecersin. İster bu yaşanmışligi dikkate alırsın .
Senin fikrin. Senin bebegin

F

Aynen canım 1 taneden bişe olmaz diyorum. Bu zamana kadar içmedim bundan sonra da içmem diyorum. İradeliyim diyorum. Hiç olumsuzu düşünemiyorum hep alışmam 1 tane içerim biter daha gelmez aklıma diyorum. Ama içmesem de kudurmuş köpek gibi ortalığa düşüyorum

Senem Okkan 5 yıl

Canm ben dicemi dedim. Bide netten araştır. Sigaranın bebeğe zararlarını oku sadece. Ama hep kendini ona yönlendir. O zaman daha kolay olur senin için

Fatma Erucar 5 yıl

Zararları biliyorum bilmez olur muyum. Araştırdım herşeyi okudum. Ama 1-2 gün idare ediyor bu beni işte.

Senem Okkan 5 yıl

Ama devamının geleceğini sende çok iyi biliyorsun bence. O yüzden at bence bu fikri kafandan. Biliyorum çok zor. Ama bebeginin sağlığı daha önemli. Eline bi dal sigara al. Yakma ve bebeginin yanına git yüzüne bak. İçersen ne olacağını hayal et. Belki tamamen gider aklından umarım

Fatma Erucar 5 yıl

İnşallah

Senem Okkan 5 yıl