Erkekler kadınlara göre neden daha fazla küfür ediyor?

Erkekler kadınlara göre neden daha fazla küfür ediyor?
U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
28
28 CEVAP

Aslında bu erkek çocuklarının özgür yetişmesinden kaynaklanır. Erkek çocuğu biraz daha özgür yetişir. Sokakta top oynamaya gider kimse karışmaz, gece geç saatlere kadar dışarı çıkar gelmez kimse sormaz neredesin diye, kimisi oğlu oldu diye aklını kaybeder oğlum değil mi küfür edecek, oğlum değil mi halıya da işesin bir şey olmaz. Gibi yetiştirilen erkek çocukları hakarete yatkın olur ve bu alışkanlıklarını olgunlaşıncaya kadar terk edemez. Bazen berberde çıraklık yapan ya da sanayide çalışan erkek çocukları o ortama gelip giden herkes den kötü alışkanlıkları kapar. Özellikle bayanlar bilmez, en terbiyeli edepli erkek bir berbere gelsin ağzını bozar. Doktor, hakim, savcı, öğretmen hiç fark etmez.

Genellikle yetişme şekline bağlıdır aslında hiç hoş bir şey değil ama bu toplumun yapısı bir kere böyle bir şeye alışmış. Bu alışkanlıklar yüz yıllarca terk edilecek bir şey değil!

Aslında bir yaşa gelince insanın kendi kendisini eğitmesi gerekir. 14-15 yaşlarına kadar bu tavırlar kabul edilse bile ileri yaşlardan sonra insan kendini yetiştiremiyorsa buna adama kimse fayda etmez... Kişiliği bozuk insanlar asla düzelemezler, hayatının sonuna kadarda ağzı bozuk kalır ve bu insanlar çoğu zaman alışkanlık diyerek geçiştirirler. Asla kişiliğinin bozuk olduğunu kabul etmezler!

O

Bu nu paylasan kisi hergun kufur eden birisi ise ne gulerim *Q

Doğan Helios 6 yıl

Doğan madem ortaya bir şey attın hergün küfür ettiğimi ispatla ???

Onur Garzan 6 yıl

Boş laf etti işte

Uğur Köktaş 6 yıl

Inceyi anlamadim galiba ?

Doğan Helios 6 yıl