Erkekler kadınlardan üstün müdür?

Erkekler kadınlardan üstün müdür? Değildir diyorsanız Kuran ayetini inkar etmiş oluyorsunuz.

Nisa/34

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
46
46 CEVAP

Sen kadin oldugun için kabullenemiyosun çünkü Destina Başak Kilavuz. Karşı cinste olsan bizi savunursun. Bi ton üstün oldugumuz konular var sizden.

Ö

Onlarında var, öyle deme.

Haydar Alakbarova 6 yıl

Dedim bile adamim. Kusura bakmayin ama bizim daha fazla

Özkan Cankan 6 yıl

Kadın olmadığımız için, göremediğimiz üstünlükleri olabilir.

Haydar Alakbarova 6 yıl

Dostum evrimsel olarak disi bireyler de erkek bireyler de aynı kas gücüne sahipti önceden. Evrimin işleyişi bunu sonradan degistirdi. Mağara donemlerinde turumuz fiziksel olarak daha güçlü bir yapıya sahipti. Bugünse fiziksel güç ağırlıklı olarak erkek bireylerde ve bir kısım da disi bireylerde var. Fiziksel gücü olmayan celimsiz erkek bireylerin sayısı da hic az değil kas gücü olan disi bireylerin sayısı da. Boyle bir ayrım yapmaya gerek yok. Cinsel seçilimde secim daim disi bireylere aittir. Güçlü olan ve daha güzel olan her zaman secilen taraf olur. Erkek tavus kuşlarinin tüylerinin bu denli cekici ve ihtişamlı olmasının sebebi disilerin daha görkemli tuylere sahip olanlari tercih etmesidir. Bizde de böyle. Dişiler görkemli kasli güçlü olani tercih etti bugüne kadar ve o yüzden fiziksel güce sahip olanlar çoğunlukla erkek bireyler oldu. Secim şansi erkek bireylerde olsaydi onlar da gecmiste güçlü disi bireyleri tercih etseydi şu an kas gücü disilerde olurdu. Tamamen evrimsel bir mesele bu. özel olarak erkeklere özgü verilmiş bir şey degil. O yüzden çok da kasmamak lazım

Fatma Beyoglu 6 yıl

Bu açıklamanın bir alt versiyonu kova burcu bireyin kova burcunun diğer burçlardan zeki olduğunu iddia ederek diğerlerine üstünlük taslaması. Hayır bir tüm yaşantısına baksa genel olarak kendisi aşağıda tüm insanlıktan(insan demiyorum lık var)Bir bitmeniz gerçekten. Yok erkek daha üstün özelliklere sahipmişmişmiş. Yani dünyanın yarısına dair yorum yapıyorsun arkadaşım bu nasıl bir genellemedir aklın alıyor mu? Hayır yani nerden böyle yaralandın da kuyruk acısı var, kadınlardan üstünüm diyorsun. Hani ar böyle bir iddian bilimsel kanıtın nedir. Sosyolojik göstergeler ne. Kaçıncı yüzyıldayız ama bazıları hala ortaçağda. Yani ben bu yorumları yapanları görünce erkek kadın üstünlüğünden ziyade bir ilerizekalılık görüyorum, karşımdaki kişide son derece gelişmiş bir ilerizekalılık.

Duygu Yiğitcan 6 yıl

Hayır bir de sen kadın olduğun için öyle diyorsun yazmışın, Destina öznel düşünüyorsa sen de öznel düşünüyorsun, erkek olduğun için öyle düşünüyosun o zaman.

Duygu Yiğitcan 6 yıl