Erkekler neden kendinden daha zeki kadınları istemezler?

Erkekler neden kendinden daha zeki kadınları istemezler?
E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
124
124 CEVAP

Aşağılık kompleksi yaşayan birey kendisini diğerlerinden fiziksel ya da ruhsal olarak zayıf ve eksik görme eğilimindedir. Aşağılık kompleksinin bir ruhsal hastalık olmadığını bir psikolojik durum olduğunu bu noktada vurgulamak gerekir. Her insanın doğumundan itibaren zihninde oluşturduğu kendisi ve çevresindekilere ilişkin fotoğraflar bulunur. Bu yaşam senaryosunda kişinin kendi fotoğrafı iyi değil diğerlerininki iyi ise kişi aşağılık duyguları yaşayabilir. Erkekler toplumun da etkisiyle üstün olmaya kadının zeka yönünden üstün olması erkek üzerinden aşağılık kompleksi oluşturmasına neden olur. İletişim konusunda yetersiz olan erkeklerde bu kompleks hâli kendini şiddet olarak veya daha farklı şekillerde gösterebilir. Bu yüzden erkekler fiziksel veya zihinsel anlamda kendilerinden üstün olan kadınlara tahammül edemezler Uğur Köktaş

N

Klişe olacak ama genelleme yapmasak daha doğru olurdu.

Agit Örün 6 yıl

Açıklama için teşekkür ederim. Şiddet, bazen de kadının durmak bilmeyen konuşmasından kaynaklanmıyor mu? Bitmek bilmeyen isteklerinden?

Uğur Köktaş 6 yıl

Şiddet için hiçbir şey neden olarak gösterilemez. İletişim sıkıntınız var ise yollarınızı ayırırsınız. Şiddeti haklıymış gibi lanse edecek hiçbir durumu veya görüşü haklı bulmuyorum. Psikolojik ve fiziksel şiddete karşıyım, herkesin karşı olması ve bu yönde hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Nuray Öztürkmen 6 yıl

Şiddet sözün bittiği yerdir. Elinde olmasa da bazen insan tutamıyor kendisini.

Uğur Köktaş 6 yıl