Eşcinsellik normal midir yoksa bir hastalık mıdır?

Cinsel yönelimler; Heteroseksüellik, Homoseksüellik ve Biseksüellik olmak üzere 3 ana başlıkta toplanır. Kişinin karşı veya hemcinsinden hoşlanıp çekim hissetmesi doğal bir döngünün eseriyken pedofili normal olmayan zaten hastalık olarak kabul edilen psikoseksüel rahatsızlık durumlarıdır. Doğada heteroseksüelliğinde homoseksüelliğinde birçok örneği varken eşcinsellik için doğal değil diyen tek türün ekosistemin dolayısı ile doğanın elemanı olmayan insan olması fazlasıyla ironik değil mi?
Etik değer ve duyguları kalıplara sıkıştırmaya çalışırken yaptığı hatayı cahil kalmakla araştırmamakla saldırganlaşmakla devam ettiren Homo(!) sapienslerin pedofiliyi cinsel yönelimlerle bir tutması beklenen hareketlerinden oluyor.
Eşcinsellikte taraflardan biri sapık olmadığı sürece (ki zaten sapıklık cinsel yönelime bakmıyor) taciz veya tecavüz gözlenmezken genel özellikleri özgüven yetersizliği olan pedofili hastaları müdahaleleri yetersiz kalacak bireylerde kişisel egolarını beslerken onların korkuları ile haz duygularını tatmin ederler.

com-f55i0v8bg8bhn2y29wvr.jpg
com-1qxlh0a2l4iiyfem570h.jpg
com-tyw1p6ht8itr3eow7or2.jpg
D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
46
46 CEVAP

Cinsel eğilimleri doğayla belirlemek saçma bence çünkü bu mantığa göre doğurganlığı başlayan her hayvan çiftleşebilir ve ensest yapılabilir. Ahlaki ve mantıki yaklaşmak daha doğru olur.

A

Doğayla belirlemek saçma mı? Hayvanlarınkini nasıl belirleyelim onların ahlaki yapılarına göre mi? Peki ahlaki yargılar her toplumda değişiyor bu durumda ne olacak? Türkiye de bu bir yönelimdir deyip ABD de hayır sapkınlıktır mı diyeceğiz? Evrensellik nerede? Herkesin doğrusu nerede?

Özgür Soyulmaz 6 yıl

Tabi ki öyle diyeceksin sanki herhangi bir kavramda evrensel olabiliyormuşuz gibi bunda mı evrensel olacağız? Doğuda böcek yenirken İngiltere'de iğrenç bulunurken Türkiye'de oranın en çok tüketilen domuzu günah görülüyor, daha bu kadar basit bir konuda bile evrensel olamıyorken sen ahlak konusunda evrensellikten bahsediyorsun. Hayvanlarda ahlak olmadığı için onlarda bilimsel bir yargıda bulunabilirsin elbet. Son diyeceğim herkesin doğrusu diye bir şeyle karşılaşamadım ben daha sen karşılaştıysan söyle.

Arda Aydemiş 6 yıl

Bilim. Herkesin doğrusu

Özgür Soyulmaz 6 yıl

Ha söyleyim bu arada kim kimi seviyor, kim kime atlıyor gram umurumda değil. Ensest ilişkiler bile yaşanabilir beni alakadar etmiyor 2 bireyin razısı olduktan sonra. Ben toplum açısından yaklaşıyorum

Arda Aydemiş 6 yıl

Yoo değil adamın biri çıkıp dünya düz der ve sen o kadar bir şey diyemezsin ki ona.

Arda Aydemiş 6 yıl

Bilim oturduğumuz yerden atmakla icra edilmiyor yalnız

Dnya Beğendik 6 yıl

Öyle tabi senin gözünde gerçekliğin timsali olan bir şey başkası için palavradan ibaret olabilir. Mesela dünya düzdür teorisi son dönemin en çok konuşulan şeyi, sen bu adamlara Dünyanın uzaydan çekilmiş fotoğraflarını gösterirsin safsata der, bin bir gemiye dön dünyanın etrafında dersin; olmaz düşerim der. Demem o ki Dünya'da evrensel diye bir kavram yok, olamaz; çünkü kimsenin mantığı birbirininkine denk değil, halen daha yazının olmadığım. Ö 2000 teknolojisine sahip medeniyetler var Dünya'da sen bunlara Homo Sapiens değil, birey değil diyebilir misin? Hatta ondan öte Ortadoğu var, bu bölgedeki pek çok medeniyet hala bilimsel kanunların çoğunu ısrarla reddediyor.

Arda Aydemiş 6 yıl

Bak bu dediklerine de harfi harfine katılıyorum işte

Dnya Beğendik 6 yıl

Aslında o da yine doğa ile açıklanabilir.. Seçilimle alakalı diye düşünüyorum. Sırf doğurgan diye herhangi bir kadının çekici olmaması veya ensest ilişkiden sakat bireylerin doğması böyle bir şey, zaten doğal olarak bunu kimse istemez..

Burhan Dkaya 6 yıl

Tabi ki hepsi doğa ile bağlantılı ama demeye çalıştığım doğada var diyerek her şeyi aklamak saçma

Arda Aydemiş 6 yıl

Aslında dinleri ortadan kaldırınca herşey rahatlıyor ama..

Burhan Dkaya 6 yıl

Aksine din toplumun afyonudur, ben bir ateist olarak dinin ortadan kalkmasının yarardan çok zararı dokunacağına inanıyorum. ahmet Arslanın bir sözü vardı toplum bilimle değil dinle kurulur diye..

Arda Aydemiş 6 yıl