Eski eşe nesebin reddi davası nasıl açılır?

Benim bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.
Iddet süresi içinde çocuğumuz oldu. Eski eşe nesebin reddi davası açılması gerekiyormuş. Bu davayı nasıl açaŕız ve davanın maddi boyutu ne olur.

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
5
5 CEVAP

Başkalarinin söylemleri derken? Eşim eski eşinden boşandı henüz iddet süresi 10aylik süre dolmadan bizim bebeğimiz oldu.. Dolayisiyla eski eşinin soyadini aldi bebek.. Eski eş de hoşnut değil bu durumdan biz de... Dava dendi ancak deteyli bilgi almadik ne yapmamız gerektiği hususunda.. Anlamaniz için kafi geldi umarim vedat bey

S

İddet süresi dolmadan ve mahkeme kararı olmadan sizin nikahınızı kıyan memur hakkında endişem var. Zira bu şekilde nikahın resmiyeti ve meşruiyeti tartışılılr hale gelir kanunen. Avukatla görüşmenizde ciddi fayda var.

Vedat Çukurkent 6 yıl

iddet süresi dolmadan zaten resmi nikah yapılamaz.

Nilüfer Erbek 6 yıl

Iddet süresi dolduktan sonra yapıldı nikah. Ama çocuk biz nişanlıyken oldu yani iddet süresi içinde. İdrak edebildinizmi vedat bey. Hiç bisey bilmiyor değiliz sanırım siz bizi zır cahil falan zannettiniz. Ayrica sorduğumuz soru çok açk ve basit nikah memurundan girdiniz benim nikahimin kanuni meşruiyetinden çıktınız.

Süleyman Mürteza 6 yıl